Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/optimalm/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256
Optimal Media - Absenteismul, cea mai proastă soluție
Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Editorial
30.11.-1

Absenteismul, cea mai proastă soluție

Noi, românii, suntem campioni la comentariile făcute pe la colțuri, altfel spus, pe la spate. Nu ne place nimic, nu suntem de acord cu nimeni. Toți sunt niște incapabili sau chiar niște imbecili. Toți. Colegii, vecinii, prietenii, chiar și rudele. În primul rând ne enervează oamenii politici care au toate defectele. Sunt avizi de îmbogățire, fac afaceri veroase pe seama statului și, evident, a noastră, își trimit copiii in Parlamentul European, au amante pe care le plasează în funcții importante, incredințează contractele cele mai bănoase firmelor clientelare, dorm in Parlament, sunt prea mulți, nu răspund la telefon, nu vin in circumscripție, nu iau cuvântul în plen și nu propun niciodată proiecte de legi care să ne folosească, sunt traseiști ș.a.m.d.


În foarte multe situații avem dreptate. Clasa noastră politică este mult sub nivelul celei europene. Politicienii din România sunt mult prea legați de propriile interese, personale și de grup. Nu se gândesc decât la jocurile politice sau, mai degrabă, politicianiste și își aduc aminte de noi numai în preajma alegerilor. După aceea, pentru încă patru sau cinci ani, uită de noi și de promisiunile făcute. Peste memoria lor se așterne un văl gros, greu de ridicat atunci când stai comod intr-un jilț înalt, de unde lumea se vede altfel decât este în realitate.


Ceea ce nu este de înțeles la noi este lipsa spiritului civic, a inițiativei, a determinării de a sancționa greșelile, lipsa de interes pentru comunitate sau chiar nesimțirea unor oameni politici. Timp de patru ani suntem spectatori în aceasta piesă de teatru care se joacă în fața noastră. Nu putem decât să ne exprimăm aprobarea sau dezaprobarea. Vine însă vremea în care ”marele regizor” devenim chiar noi, cetățenii. Noi, cei care înainte nu aveam nici un drept de a interveni în mersul poveștii. O dată la patru ani ni se oferă posibilitatea de a schimba distribuția, de a apela la alți actori care să înțeleagă mai bine piesa pe care dramaturgul a scris-o pentru noi, nu pentru ei și ai lor. Avem dreptul de a-i da afară pe cei care nu au înțeles rolul sau care au inceput să schimbe, în mod nepermis, textul.


Știm că avem acest drept, dar ne permitem luxul de a absenta de la singurul moment când noi suntem cei care ne decidem viitorul. Absența nu este o soluție, iar dacă ne decidem să nu mergem la vot, atunci este imoral să cârcotim după momentul votului. După ce alții sunt cei care decid distribuția pentru stagiunea viitoare.


Sper că cei care vor gândi la fel ca mine să fie cât mai mulți mâine, 22 noiembrie.


Petre CrăciunCategorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.