Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/optimalm/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256
Optimal Media - Beizadeaua Honorius îi face pe români să retrăiască nepotismul ceaușist
Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Editorial
30.11.-1

Beizadeaua Honorius îi face pe români să retrăiască nepotismul ceaușist

Alegererile pentru Colegiul 1 din Capitală, vacantat prin desemnarea lui Bogdan Olteanu pentru conducerea BCR, infierbântă spiritele vieții politice românești cu puțin timp înaintea noului an. În ceea ce privește PNL și PSD, lucrurile sunt cât se poate de clare, ambele partide susținându-l pe Radu Stroe.


Cele mai multe comentarii le-a stârnit candidatura susținută de PDL, în favoarea fiului de nici 24 de ani al lui Silviu Prigoană, Honorius,  cunoscut mai mult pentru escapadele sale mondene și pentru mașinile de lux cu care se afișează.


Democrații au avut intenția de a-l desemna pe Ionuț Popescu, iar acesta a declinat oferta. Au rămas in cursă Viorel Tudorache și Honorius Prigoană. Nu știm de ce numai ei. Lucrurile au fost tranșate prin intervenția directă a președintelui partidului, Emil Boc, acesta chemându-l pe Tudorache și cerându-i să se retragă în favoarea celui care are șansele de a devină cel mai tânăr parlamentar din România.


”Nu vă ascund că ne-am rugat - efectiv ne-am rugat - de domnul Ionuţ Popescu, care la rândul lui câştigase un colegiu - să candideze. Şi nu a dorit (...) Am decis să venim cu o persoană tânără, bine pregătită, care credem noi că este altceva faţă de candidatul cu care vine PNL şi îl susţine PSD (...) Poate o răsplată pentru Honorius, care în campania prezidenţială, dacă doriţi, a muncit extraordinar de mult, zi şi noapte. Şi i-am văzut calităţile. Ascultaţi-mă ce vă spun. Până la urmă, 'secuvenismul' nu are ce căuta nici aici” a declarat ministurul Vasile Blaga, la emisiunea ”Zona de impact” de luni, 28 decembrie.


Desemnarea lui Honorius Prigoană pentru a candida in Colegiul I a atras numeroase critici asupra PDL, acuzat de ”lanțul cumetriilor”, de nepotism și de faptul că, astfel, partidul răsplătește datoriile care le are față de contribuțiile bănești făcute de tatăl său in campania recent încheiată.


Nimeni nu cunoaște care sunt calitățile politice și experiența celui care este numit în aceste zile ”beizadeaua”. Răspunsul oficial este că tânărul a muncit foarte mult in campanie. Au muncit și alți tineri, tot democrat-liberali, dar nu au aceeași șansă cu fiul lui Prigoană.


Acuzațiile de nepotism și asemănările care au fost făcute cu EBA nu l-au descurajat pe foarte tânărul Honorius.


”Sa nu facem sa arate ca e vorba de nepotism. Daca era vorba de nepotism, primeam un loc de secretar de stat, dar am fost ales pentru a intra intr-o batalie. Nu e neaparat un privilegiu" , a declarat Honorius Prigoana la Realitatea TV.


Nu toți liderii politici agreează modelul propulsării propriilor copii in funcții importante in politică. Vasile Blaga a declarat, la aceeași emisiune, că domnia sa are un alt punct de vedere.


”Eu le-am recomandat (fiilor mei, n.n.) să nu facă politică, dar, la o adică, n-aş putea să-i opresc. Eu, sigur... Mai au timp, în special băiatul, fata nu cred că va avea astfel de... Dar nici băiatul. Am spus şi nevestei mele că atâta timp cât stau eu în politică, să vină în Modrogan doar de 1 iunie...”, a declarat ministrul Adminsitrației și Internelor.


Până când Honorius va dovedi că are calități de politican, și pentru acesta va trebui să treacă mult timp, trebuie să constatăm, sine ira et studio, că i s-a acordat un mare, foarte mare CEC in alb. Un CEC ce ii face pe foarte mulți dintre românii care nu au nicio șansă de a găsi de lucru, și pe care premierul ii sfătuiește să strângă din dinți, să ajungă la concluzia că sindromul Ceaușescu lovește din nou. Este  cam greu de suportat mai ales pentru un an de criză.


Petre CrăciunCategorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.