Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/optimalm/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256
Optimal Media - Câteva cuvinte despre Florin Saghi, nominalizat în Guvernul Lucian Croitoru pentru MAI
Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Editorial
30.11.-1

Câteva cuvinte despre Florin Saghi, nominalizat în Guvernul Lucian Croitoru pentru MAI

Comisiile parlamentare au început audierile miniștrilor propuși să facă partea din Cabinetul Croitoru. În sfârșit, pentru că acest lucru se petrece atunci când ar fi trebuit să se termine. Atmosfera în care debutează aceste audieri este una destul de ciudată și puțin ofertantă pentru cei care au avut ”neșansa” da a fi incluși in această listă.


Liderul social democrat Mircea Geoană a anunțat audieri extrem de exigente, îndeosebi pentru miniștrii care au făcut parte și din cabinetele Boc 1 și Boc 2. Dincolo de aceste nume, în presă sau pe holurile diferitelor instituții circulă deja alte liste, cu numele celor care urmează să fie picați, indiferent de prestația lor în comisie. Și numai acest fapt te duce cu gândul că jocurile politice sau, mai degrabă, politicianiste contează mai mult decât orice. Aici pare a nu mai fi loc de prezumția de nevinovăție și nici de cea de bună pregătire profesională.  Nu ești pe lista care trebuie, nu ai nici o șansă! Se judecă la global, în funcție de alianțe, de interese ale partidelor.


O minimă decență și de respect față de cei care vor alege peste câteva săptămâni ar face ca lucrurile să fie judecate rațional, comisiile făcându-și cu adevărat misiunea de a vedea dacă persoanele propuse îndeplinesc criteriile pentru a fi nominalizate în funcțiile de miniștrii.


Sunt, pe lista lui Lucian Croitoru, nume ale unor specialiști care ar trebui să nu mai lase nici un semn de întrebare. Bogdan Aurescu, Mihai Seitan, Daniel Funeriu sau Florin Saghi sunt câteva dintre ele. Despre primii trei, presa a mai scris și vom trece mai ușor peste aceste exemple.


Ne vom opri însă la ultimul, cel al lui Florin Saghi, propus pentru șefia Ministerului Administrației și Internelor. S-a scris în presă că nu este cunoscut și că nu ar avian nici o legătură cu Ministerul de Interne.  Nu este vina fostului ministru consilier de la Bruxelles, responsabil cu Capitolul 24 Justiție și Afaceri Interne că jurnaliștii nu sunt informați. Un minim efort de documentare ar fi relevat că Florin Saghi a fost numit în acestă funcție importantă în 2000, de către ministrul Constantin Dudu Ionescu, cel care a creat și funcția. În 2000 s-a schimbat guvernarea, iar Ministerul de Interne a fost preluat de PSD, prin ministrul Ioan Rus. Saghi și-a menținut funcția și atribuțiile, iar în 2001 a reușit, împreună cu tot ministerul, să aduncă o mare bucurie pentru români: suspendarea vizelor de călătorie. În 2004 a venit un alt ministru PSD care l-a păstrat pe Florin Saghi, Marian Săniuță. La fel s-a întâmplat în 2005, atunci când Ministerul de Interne a fost preluat de către Vasile Blaga. În această echipă s-au încheiat negocierile pe Capitoulul 24 JAI, iar România a putut intra în Uniunea Europeană. Vreme de șapte ani, până în 2007, Florin Saghi a lucrat cu real folos pentru România, în calitate de reprezentant al MAI pe lângă UE. Este absurd să te întrebi, în aceste condiții, care este legătura sa cu ministerul propus a fi condus de domnia sa.


Dealtfel,  Dudu Ionescu, Ioan Rus, Marian Săniuță și Vasile Blaga au cuvinte foarte elogioase la adresa lui Florin Saghi. Dincolo de apartenențele de partid. Veti putea urmări, toate aceste declarații, într-un material în exclusivitate pentru Optimal Media.


Sperăm că, din respect pentru munca acestor specialiști și pentru realizărilor lor, să nu asistăm la un simulacru de audieri, cu rezultatul pus bine in plic si antedatat. Spiritul colectivist și stahanovist ține de alte vremuri. Într-o Românie modernă, oamenii trebuie tratați în conformitate cu faptele lor, cu meritele și cu realizările lor. 


Petre CrăciunCategorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.