Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/optimalm/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256
Optimal Media - Cine este domnul Cristian Diaconescu și, de fapt, cum îl cheamă în realitate?
Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Editorial
30.11.-1

Cine este domnul Cristian Diaconescu și, de fapt, cum îl cheamă în realitate?

Gestul lui Cristian Diaconescu, de a se retrage in favoarea lui Mircea Geoană a lăsat pe mulți fără replică și a părut a înclina balanța în favoarea perdantului de serviciu din PSD. A fost o amăgire de câteva ore pentru că sala a reacționat altfel decât au stabilit strategii din umbră ai singurului congres transmis în direct.


Cu un astfel de gest, într-un moment în care se terminase ”capitolul” de retrageri, Diaconescu și-a semnat, practic, ieșirea din scena politică, ceea ce a părut suprinzător pentru un lider care părea decis să obțină conducerea partidului. Atât de decis, incât a obținut chiar și adeziunea elitistului Grup de la Cluj. Cu numai două zile inaintea congresului a circulat zvonul retragerii din cursă a lui Diaconescu, dar acesta a intervenit ferm și a respins afirmațiile de atunci ale Rodicăi Nassar, acum vicepreședinte. Era clar că fostul ministru de externe nu avea de gând să se retragă din cursă.


La puțin timp după gestul său, Florian Jucan a aruncat, în direct la Antena 3, o bombă care nu a fost dezamorsată nici măcar în acest moment. Jurnalista a afrimat că a primit la redacția Q-magazine un dosar cu probe video ale supraveghierii timp de zece zile a lui Diaconescu. Jucan a afirmat că a primit spre publicare 36 de pagini de monitorizare a lui Cristian Diaconescu, insotite de imagini in care acesta apare in ipostaze compromitatoare.


"Aceasta monitorizare este adevarata. Cristian Diaconescu este monitorizat non-stop, de cand merge cu sotia la cumparaturi, pana cand merge la unii dintre liderii PSD acasa, cand merge la sediul SRI din Piata Victoriei, sau cand merge intr-o vizita de patru ore, pe 5 februarie, la resedinta unui mogul. Ce m-a uimit la Diaconescu este ca, in toata aceasta perioada, se deghizeaza: isi pune fes pe cap, parcheaza pe strazi laturalnice, isi pune ochelari, deci are ceva de ascuns", a spus, la Realitatea TV, Floriana Jucan.


Mai aflăm că monitorizarea a fost facuta in perioada 1-10 februarie a.c.


Jurnalista nu ne spune, nici nu ne așteptam, de unde provine materialul pe care nu l-a publicat dar despre care a vorbit la emisiunea Alessandrei Stoicescu. Ceea ce afirma Florian Jucan este faptul că retragerea lui Diaconescu a avut loc în urma șantajului care s-ar fi făcut asupra sa chiar in timpul congresului, în legătură cu aceste probe video.


La Realitatea TV, in aceeași seară, am mai aflat informația, confirmată mai târziu și de Iosif Boda, potrivit căreia Diaconescu a fost văzut, înaintea gestului său, în prezența lui Marian Vanghelie și a unui domn Stan, după care fostul ministru a urcat la tribună cu o față cadaverică, a făcut anunțul și a plecat din sală.


Este clar că asupra sa au fost făcute presiuni pentru a se retrage. Cine este la baza lor? Putem banui dar numai Diaconescu este cel care trebuie să lămurească acestă problemă care întunecă și mai mult modul în care se face politică în România. Diaconescu a recunoscut că a făcut o vizită la SRI, oferind o explicație destul de evazivă. A recunoscut și vizita la un om de afaceri. Atât și nimic mai mult.


Evenimentul, fără precedent, ridică mai multe semne de intrebare.


În primul rând cine a făcut monitorizarea? Cred că instituțiile statului ar trebui să se sesizeze și să ne ofere un răspuns. A fost o operațiune a statului sau una neautorizată făcută tocmai pentru a se compromite un candidat?


În al doilea rând, ne punem intrebarea cine sunt, cu adevărat, oamenii noștri politici. Ce au ei de ascuns, cât de mult pot fi șantajați? Care este gradul lor de libertate de acțiune reală? Cine îi ține de lanț (scuzați formularea) și cine ii manevrează atunci când au interesul? În relațiile dintre ei contează funcțiile politice sau gradele pe care le poartă sub hanele de firmă?


Pe diferite bloguri și site-uri circulă informația potrivit căreia Diaconescu este ofițer acoperit al unui serviciu de informații. ”Cristinel este ofiter SIE sub acoperire. A lucrat cel putin cu directia A, cea de Colaborare cu Alianta Euroatlantica din spatele Primarie Sect 1, sub coordonarea securistului Vasile Buda. Ca nuanta de culoare sau spice mai pe gustul tau, in aceiasi cladire functiona pe vremea lui Ceasca, DIE, Directia de lupta impotriva Aliantelor Euroatlantice, de unde a sarit gardul marele revolutionar si fondator fesenist Silvian Ionescu s.a.m.d”, scrie cineva intr-un comentariu postat chiar pe site-ul Q-magazine.


Este adevărat? Dacă da, atunci ne punem întrebarea dacă mai există vreo graniță reală între politică și servicii secrete, între administrație și servicii.


Cazul Diaconescu este mult prea serios pentru a rămâne fără răspunsuri și ne va face să fim mult mai atenți la gesturile unor oameni politici. Apropo, pe domnul Diaconescu îl cheamă chiar Diaconescu?


Petre CrăciunCategorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.