Optimal Media
Concursul Național de Literatură REȚEAUA LITERARĂ - ediția a V-a - 2019  |   DRUMUL POVEȘTILOR. PE URMELE MARILOR POVESTITORI, un proiect menit să îi aducă pe copii mai aproape de autorii români de povești  |   Prejudiciu produs statului român, recuperat  |   Crăciun Fericit tuturor prietenilor!  |   Semnarea Programului de cooperare culturală între Ministerul Culturii și Identității Naționale și Ministerul Culturii din Palestina  |  
  Editorial
30.11.-1

Cluburile trebuie inchise si verificate, nu invers! Viata acestor copii este in pericol!

Tragedia de la Clubul Colectiv din centrul Capitalei este cea mai grava din ultele decenii. De la Revolutie, cadrele medicale nu au mai fost puse in situatia sa opereze pe banda rulanta. 27 de tineri au murit si circa 180 au ajuns in 12 spitale, cu rani dintre cele mai serioase. Nu se stie unde se va sfarsi lista victimelor. Cati vor fi? Cati vor putea fi salvati? Sa speram ca multi dintre ei.
Toată lumea se intreaba cum a fost posibila aceasta tragedie? Avea sau nu autorizatie acest club care aduna 500 de tineri intr-o incapere a mortii? Raed Arafat a comunicat, de dimineata, ca nu exista autorizatie de la Pompieri. Clar, fara urme de indoiala. La randul sau, primarul Piedone, a spus ca a acrodat autorizatie de functionare in baza unei declaratii pe proprie raspundere prin care clubul asigura ca are toate autorizatiile. Nu a verificat nimeni daca le are in realitate. De doi ani de zile, aici se organizeaza tot felul de concerte, au venit sute de oameni si nu a verificat nimeni daca totul este in regula. Dupa cum nu au fost verificate nici alte cluburi din Centrul Vechi sau din restul Capitalei. Ca sa nu mai vorbim de cele din tara...
Nenorocirea a pornit de aici, din cauza unei idei idioate, aceea de a folosi in interior materiale pirotehnice, in conditiile in care administratorii izolasera plafonul, in 2013, doar fonic, nu si impotriva incendiilor. Aici si-au dat mana mai multe conditii care au facut posibila tragedia. Economia facuta de patroni, lipsa de autorizatii de la ISU, usurinta sau iresponsabilitatea cu care clubul a primit autorizatie de functionare in baza unei simple declaratii pe propria raspundere. Nimeni nu a verificat la fata locului ce se intampla, daca exista mai multe usi de acces in caz de incendiu, daca exista mijloace de stingere a incendiului. Repet, toate acestea s-au intamplat aici, dar se puteau intampla oriunde altundeva. Cine imi garanteaza mine ca in alta parte lucurile stau mai bine? Cine a efectuat controale? Cine poate garanta ca, daca merg in alt club, acesti tineri nevinovati sunt in siguranta? Cred ca nimeni normal la cap.
Constatam, inca o data, ca nu suntem pregatiti pentru astfel de situatii. Ce este de facut?
O decizie corecta a autoritatilor ar fi inchiderea tuturor localurilor si barurilor unde se organizeaza astfel de concerte, pana in momentul cand se verifica autorizatiile si modului in care se respecta normele de evacuare in caz de incendiu. Cele care sunt OK, se redeschid, celelalte primesc amenzi și li se da o perioada de gratie pentru a intra in legalitate. Urmeaza un alt control la fata locului si nu vor accepta declaratii pe propria raspundere, cum am aflat de la primarul Piedone.
Daca este OK, localul se redeschide, daca nu, cred ca nu este o tragedie. Mai punem mâna și pe câte o carte, asa cum am facut si noi, parintii acestor copii care au si ei de invatat din aceasta tragedie.
Petre CraciunCategorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Activitatea Lecturile Regatul Cuvintelor de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată concursuluiTinere Condeie.
Activitatea ”Lecturile Regatul Cuvintelor” de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată celui mai longeviv concurs de creație literară pentru elevi - Tinere Condeie. Sunt invitați să citească din opera lor laureații din toate timpurile ai concursului, participanții la cenaclul...
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.