Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/optimalm/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256
Optimal Media - Domnule Voiculescu, cuvântul toxicodependent vi se pare atât de greu?
Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Editorial
30.11.-1

Domnule Voiculescu, cuvântul toxicodependent vi se pare atât de greu?

Pentru cei avizați nu este o surpriza că Stationatul de zi pentru toxicomani din Berceni, de pe strada Argeșelu s-a inchis, in luna noiembrie, ca urmare a promisiunilor făcute de Dan Voiculescu cetățenilor din zonă. Duminică, un reportaj difuzat cu generozitate de Antena 3, ne-a făcut să nu ne mai indoim de acest lucru. Mai mulți cetățeni au impodobit un brad in părculețul din apropierea fostului centru de dezintoxicare. Nu de puține ori, aceștia au reclamat la primărie și la poliție faptul că nu se simțeau in siguranță ca urmare a traficantilor de droguri care ofereau heroină pacienților veniti la tratament.


Bătrîni, copii, părinți care iși manifestau bucuria că au scăpat de toxicodendenți.

Deloc surprinzător, in mijlocul oamenilor iși face apariția Voiculescu pentru a culege roadele realizării sale. ”Am promis că inchidem focarul ăsta pentru copiii dumneavoastră. Câte nenoriciri se intâmplau cu drogații ăștia... L-am inchis! Noi de câte ori promitem, ne ținem de cuvânt”, au fost cuvintele președintelui fondator al Partidului Conservator.


Este trist din mai multe puncte de vedere. Prea mulți dintre oamenii noștri politici se laudă mai mult cu ce au distrus, cu ce au desființat decât cu ceea au construit. Fiecare distruge in funcție de posibilitățile și de influența pe care o are. Este mai sus, distruge mai mult. Este mai jos și are mai puțină putere, trebuie să se mulțumească cu un ”amărât” de centru pentru consumatorii de droguri. Omul politic a promis și a venit că primească feed-back-ul, exact ca atunci când se finalizează un kilometru de autostradă și vine să taie panglica.


Nimeni nu spune ce se intâmplă, in acest timp, cu cele peste 300 de persoane care primeau aici tratamentul zilnic. S-a rezolvat și problema lor? Au unde primi tratamentul? Există condiții pentru a putea beneficia de drepturile pe care, ca orice alți cetățeni, le au in acestă țară?


Asta nu mai contează atâta vreme cât președintele fondator al unui partid spune ”Câte nenoriciri se intâmplau cu drogații ăștia”... Intr-o altă țară un om politic nu își permită să folosească o astfel de formulă de adresare. Consumatorii de droguri au o problemă care nu este numai a lor. Este și o problemă socială. Indiferent cum am privi problema, nu putem să-i alungăm din societate și nu-i putem socoti persoane de gradul al II-lea sau al III-lea.


La noi nu se caută soluții. Ne mulțumim numai să mutăm mortul, ca in bancul de pe vremuri, de pe strada Edgar Quinet pe Academiei doar pentru că nu știm să scriem numele.


Domnule Voiculescu, cuvântul toxicodependent vi se pare atât de greu?


Petre CrăciunCategorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.