Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/optimalm/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256
Optimal Media - Dragi urmasi ai lui Homo Erectus, lumea a fost creata si pentru femei!
Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Editorial
30.11.-1

Dragi urmasi ai lui Homo Erectus, lumea a fost creata si pentru femei!

Mulțumiți de rânduielile statorncite odată cu patriarhatul și copleșiți de importanța socială a rolului pe care singuri și l-au asumat, bărbații și-au construit un postament confortabil, pe care stau cocoțați în cea mai parte a anului. De la înalțimea acestuia, urmașii lui Adam se lasă antrenați în jocuri în care, mai întotdeauna sunt exacerbate forța și puterea. Acolo, la o înalțime care stârnește hipertensiunea arterială, se fac jocuri politice, se pun la cale și se derulează războaie, se încropesc afaceri sau, în timpul liber, se citește ziarul. De bună seamă, acolo femeilor le este permis accesul doar pentru a șterge praful de pe masa de joc sau, în funcție de orarul afișat la intrare, pentru a deveni mame, soții, colege, amante. Sunt roluri episodice pe care femeile, dacă vor să le ducă la îndeplinire (parcă au alternativă!) trebuie să fie frumoase ca Afrodita, inteligente ca Atena, răbdătoare la Penelopa.


O singură dată pe an, de 8 Martie, bărbații își uită misoginismul, trec peste importanța planetară a misiunii lor de drept divin și coboară pe pământ, acolo unde jumătatea feminină este amestecată cu grijile, nevoile, scâncetele de copil mic sau cu dobitoacele care trebuie hrănite la oră fixă (nu ne referim numai la cele din regnul animal).


Pătrunzând în hainele unor personaje pe care, la drept vorbind, nu dau doi bani, găsesc ”curajul” de a recunoaște că jumătatea masculină nu este mai mare decât ceafeminină, că lumea nu ar putea exista fără femei, că au și ele drepturi, chiar dacă sunt bine ascunse printre obligații. Acoperite cu flori, sufocate de complimente stângace și chiar penibile, femeile mai au totuși tăria de a se bucura de un spectacol efemer. Ele știu că sunt zeițe doar pentru o zi și că, după ora 24, aidoma unor cenușărese moderne, trebuie să caute cârpa și scutecul pentru a le avea la îndemână în primul minut al zilei de 9 martie. Pentru a executa ordinul scurt, milităresc, rostit pe tonul celui care a fost născut (tot de o femeie?) pentru a conduce lumea, țara, instituția sau măcar ograda.


Cu toate acestea, frumoasele, prețioasele noastre femei, au noblețea sau poate înțelepciunea de a ne lăsa pe noi, bărbații, să ne jucăm rolul până la capăt. Ne dau chiar impresia că ne apreciază, că ne adulează pentru puterea cu care punem la pământ alți hominizi, la fel de prețioși ca noi. Ce mult le iubim pentru asta, dar ce puține parale dăm pentru sensibilitatea, bunătatea, sacrificiul lor pe care, la drept vorbind, nu li-l poate impune nimeni.


Dragi urmași ai lui Homo Erectus, este 8 Martie. Coborâți de pe postamentul vostru din marmură și făceți-le pe mamele, iubitele, prietenele sau colegele voastre să creadă că lumea a fost creată și pentru ele. La mulți ani tuturor doamnelor și domnișoarelor!


Petre CraciunCategorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.