Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/optimalm/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256
Optimal Media - Florin Saghi este apreciat de toți miniștrii de Interne cu care a colaborat
Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Editorial
30.11.-1

Florin Saghi este apreciat de toți miniștrii de Interne cu care a colaborat

Programat să intre joi, la audierile comisiei parlamentare in legătură cu nominalizarea sa pentru funcția de ministru al Administrației și Internelor, Florin Saghi reușește performanța de a aduna simpatia miniștrilor de intene de până acum, indiferent de partidul din care fac parte.


Constantin Dudu Ionescu ministru in guvernul CDR, este cel care a creat funcția de atasat de afaceri interne la Bruxelles lui Florin Saghi, in anul 2000. ”Eu sunt cel care am propus înființarea acestei funcții ce era foarte utilă României și MI în acel moment. Am ales un profesionist, pe domnul Saghi, care mai lucrase in aceste probleme și avea experiență. Domnia sa a adus servicii României și Ministerului de Interne prin modul cum și-a îndeplinit misiunea. Iar alegerea mea s-a dovedit a fi foarte inspirată, domnia sa având un mandat plin de succese importante in această poziție”.


La rândul său, ministrul Ioan Rus, membru PSD, precizează: ”Din punct de vedere al specialistului și al tehnicianului, Saghi a avut un rol extrem de important pentru noi. Toate aceste lucruri erau subordonate ideii de a obține libera circulație pentru cetățenii români. El a fost cel care a ”vândut marfa”. Ceea ce noi făceam aici, el vindea la Uniunea Europeană și a fost un desăvârșit profesionist în problema aceasta. Rezultatul a fost obținerea liberei circulații a românilor in 2001. Ulterior acestui moment, el a lucrat pentru ceilalți miniștri, pentru Blaga, pentru David. Toată lumea a avut nevoie de un profesionist. In consecință, el a stat acolo, cred, două mandate și jumătate. El cunoaște foarte bine Ministerul de Interne. Eu am o părere excepțională despre Florin Saghi, ca să fie clară treaba”.


Marian Săniuță, ministru de Interne din partea PSD în același guvern Adrian Năstase,  este foarte tranșant: ”Am lucrat cu domnul Saghi pentru finalizarea Capitolului Justiție și Afaceri Interne in anul 2004. Dânsul la vremea respectivă era consilier pe lângă Comisia Europeană din partea Ministerului de Interne. Am lucrat foarte bine cu specialistul Saghi. Foarte bine și pot să spun că asta a și făcut ca în anul 2004 la sfârșitul acelor negocieri dânsul să fie propus de mine la primirea Medaliei pentru merit în grad de Ofițer. Apoi a mai primit Medalia in rang de Cavaler, propunerea următoare cum ar veni, după semnarea tratatului. Pentru închiderea negocierilor dânsul are merite deosebite, trebuie să recunoștem. Repet, am lucrat foarte bine cu domnul Saghi pentru încheierea negocierilor. Dânsul este un cunoscător al problematicii Internelor din perspectivă europeană. Pe la dânsul au trecut și semnele de intrebare și realizarile și negocierile și apoi partea de monitorizare pe care am avut-o pe acel capitol. Un lucru este cert, in mod public vreau să îi mulțumesc pentru modul cum a colaborat în 2004 cu mine, pentru cum a știut să reprezinte la Uniunea Europană interesele României și ale Ministerului de Interne”. 

Petre Crăciun 


 Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.