Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/optimalm/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256
Optimal Media - Gânduri de sezon: de la ”Țiganiada” la o altfel de... țigăneală
Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Editorial
30.11.-1

Gânduri de sezon: de la ”Țiganiada” la o altfel de... țigăneală

Sunt bucuros. Și aveți și dumneavoastră motive importante să lăsați pesimismul acasă și să priviți cu optimism în viitor. De acum, de fapt, din această noapte, toate problemele nostre s-au rezolvat sau sunt pe cale să se rezolve cât ai bate din palme. Nu vă mai gândiți că vine iarna. Prețul gigacaloriei va scădea, poate chiar dramatic, caloriferele se vor înfierbânta, sobele vor dudui, iar lemnul de foc se va putea cumpăra aprope pe doi lei. Stați pe acasă ca să nu ratați momentul când vor veni camioanele să vi-l aducă...


Sunteți îngrijorați că ați ratat momentul de a vă face provizii pentru iarnă? Nu este nici un fel de problemă. Prețurile vor fi atât de mici, încât nu merită să munciți pentru a pune la borcan murături. Veți găsi totul la supermaket. O ofertă variată, la un preț care lasă ”fără grai” casele de marcat.


Știu că vă deranjează  problema drumurilor proaste, a gropilor din cauza cărora ați distrus mașina. Începe marea asfaltare. Toate drumurile vor fi acoperite cu bitum, chiar și cele care fac legătură între casa dumneavoastră și buda din spatele curții. Uite, așa, de la nașu, ca să pomeniți și vor copiilor și nepoților voștri despre măreția vremurilor pe care le-ați apucat. Nu vă mai plângeți că nu aveți drumuri județene și naționale. Dinadins nu s-au terminat până acum, când există un plan de importanță deosebită care presupune transformarea tuturor drumurilor în autostrăzi. Uite așa, vom avea Autostrada QMȚ 13, care leagă Putineiu de Izvoru, de Giurgiu, sau Autostrada BSN 208, care duce de la casa pădurarului din  Bâsca Chiojdului, la cea a polițistului din Starchiojd. Aceasta va putea fi folosită și de camioanele care transportă, noaptea, lemne tăiate din pădure fără autorizație. Evident, din motive sociale, pentru a putea veni în sprijinul săracilor.


Citiți ziarele cu oferte de muncă și veți vedea că au devenit masive, precum cărțile de telefon. Sunt oferte extra, mega, super. Pentru români, dar și pentru muncitorii spanioli, italieni, francezi sau englezi. Ca să le dăm și lor o mână de ajutor până va trece criza economică. Numai turcilor nu le vom da locuri de muncă, deoarece au avut tupeul să ne bată la fotbal, făcându-i pe Turcu și pe Gigi Becali să se gândească bine dacă mai țin sau vând echipele. Puteți alege orice job. S-au ridicat pretențiile absurde, cum ar fi experianța, certificatele, studiile superioare sau recomandările. Este perioadă de criză, oamenii sunt nervoși și nu este bine să- mai supere și angajatorii care au primit ordin să fie draguți. Nu vă mai temeți pentru locurile de muncă. Nu vă mai dă nimeni afară. Boc se pregătește să meargă la coasă, iar oficialitățile sunt numai lapte și miere, aruncând cu grade de generali în... Era să scriu în toate părțile dar nu ar fi fost adevărat. Pregătiți epoleții, dacă îi aveți, poate pică vreo pleașcă și pentru dumneavoastră.


Nu fiți cârcotași. Știu că ați citit ”Țiganiada” lui Ion Budai Deleanu și aveți impresia că am preluat câteva idei de la el. Acelea cu laptele și cu mierea care curg pe uliță și așa mai departe. Veștile pe care mă bucur să vi le dau nu au nici o legătură cu Țiganiada, ci cu o altfel de... țigăneală. Ea se numește campanie electorală și este o întrecere aproape socialistă în a face promisiuni. Dacă ar fi să le luăm în serios sau, altfel spus, dacă măcar a zecea parte dintre promisiunile făcute s-ar fi transformat în realitate, România ar fi fost departe.


Așa stând lucrurile, nu ne rămâne decât să remarcăm ce a spus și Joe Biden: bine că la noi nu durează decât 30 de zile... Altfel muream de diabet sau de prea mult bine.


Petre CrăciunCategorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.