Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/optimalm/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256
Optimal Media - Îl învață cineva relații publice pe Străinu-Cercel?
Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Editorial
30.11.-1

Îl învață cineva relații publice pe Străinu-Cercel?

Astăzi a fost ziua isteriei naționale. Pe toate canalele media, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Adrian Streinu Cercel, a lansat o adevărată nebunie națională. Pentru că ce poate fi altceva decât o asemenea nebunie, faptul că un reprezentant al autorităților vine la televizor și spune cât se poate de clar, ca să înțeleagă, îmi cer scuze pentru termen, orice dobitoc: "Scenariul asta cu 20 de mii de morti? Este una din variantele oficiale, dar e minim, asta e mizilic", a mai raspuns acesta la intrebarile jurnalistilor, adaugand totodata ca "Sa zicem bogdaproste daca ne va da cineva vaccin in aceasta perioada in care o sa avem 5-6 saptamani de infectie cu potential sever de infectie".


Televiziunile și celelalte canale media au preluat, la nesfârșit, acest scenariu aproape apocaliptic. Cu tot cu exemplele care să întărească acest scenariu. Cele 40 de persoane de la Hotelul Sinaia, profesoara și învățătoarea și chiar exemplul exemplelor, ziaristul Mircea Badea, despre care știm că și-a făcut niște analize, dar nu știm care va fi rezultatul acestora.


Străinu-Cercel s-a plans în legătură cu lipsa spiritului civic al românilor, dând exemplul unei paciente care, infectată cu virusul AH1N1 a semnat foaia că e pasibilă de inchisoare dacă transmite virusul dar a plecat la Piatra Neamt, unde a fost depistată de autoritățile sanitare. Ceea ce nu spune secretarul de stat de la Sănătate este cum este posibil ca tocmai autoritățile să inducă panică inutilă în rândul populației, fără a putea oferi ceva concret pentru a putea depăși mai bine perioada de gripă.


O minimă normă de comunicare, dar oamenii noștrii politici nu prea au legătură cu această disciplină, spune că, în astfel de situații, populația trebuie liniștită, arătându-se măsurile concrete pe care factorii responsabili le iau pentru ca problema să fie rezolvată. În loc să procedeze cum scrie in cărțile de relații publice, oficialul Ministerului Sănătății ne oferă cifre înfricoșătoare, de zeci de mii de persoane care ar putea muri ca urmare a gripei AH1N1. Când vine vorba de măsuri concrete, adică de job-ul domniei sale și al ministerului pe care îl reprezintă, domnul Cercel ne sfătuiește să zicem zicem ”bogdaproste daca ne va da cineva vaccin in aceasta perioada”. Să fie bătaie de joc la adresa populației, să fie o recunoaștere a neputinței Ministerului Sănătății de anticipa problema și de a lua din timp măsuri pentru a avea în stoc medicația necesară? Să fie amândouă la un loc?


O simplă cerecetare pe Google ne arată că, încă din primăvară, se vorbea despre faptul că România va avea probleme cu gripa de tip nou in toamna anului 2009. Oficialii Ministerului Sănătății nu au citit aceste prognoze? Dacă le-au citit, de ce nu au luat măsuri și cine va răspunde pentru cele 20.000 de persoane, ”mizilicul” domnului Cercel? Dacă nu este adevărat, cine va răspunde pentru faptul că, în pragul iernii, atunci când avem multe alte probleme, suntem isterizați cu spectrul unor decese care vin să le egaleze pe cele provocate de ciuma din secolul 14?


Alte cifre, oferite de Organizația Mondială pentru Sănătate vin să ne arate că, până în acest moment, în întreaga lume au murit ca urmare a gripei de tip nou circa 4.500 de persoane. Și atunci, doamne ferește, cum să avem numai în România 20.000 de morți?


De fapt, domnul Străinu-Cercel nu este la prima declarație care vine să ne infioreze. În urmă cu câțiva ani, când apăruse problema gripei aviare, același personaj spunea cât se poate de tranșant:  “Pandemia de gripă aviară va izbucni în viitorul apropiat şi va ucide două milioane de români. Într-un prim val al pandemiei, adică în primele 4 - 5 luni, se pot îmbolnăvi până la 4 milioane de români, iar două milioane dintre aceştia vor muri”.


Realitatea nu i-a dat dreptate ”specialistului” nostru, așa cum previziunile referitoare la un cutremur iminent l-au tradat de fiecare dată pe vestitul Vergil Hâncu.


Poate aude cineva din Guvern și poate îl cheamă pe Străinu-Cercel la o mică lecție de comunicare. Dacă reprezentanții Guvernului, și așa rarefiat, nu au timp, ne oferim noi să îl instruim gratis pe domnul Cercel.Citeste si pe http://www.petrecraciun.blogspot.com/

Petre Crăciun


 Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.