Optimal Media
Concursul Național de Literatură REȚEAUA LITERARĂ - ediția a V-a - 2019  |   DRUMUL POVEȘTILOR. PE URMELE MARILOR POVESTITORI, un proiect menit să îi aducă pe copii mai aproape de autorii români de povești  |   Prejudiciu produs statului român, recuperat  |   Crăciun Fericit tuturor prietenilor!  |   Semnarea Programului de cooperare culturală între Ministerul Culturii și Identității Naționale și Ministerul Culturii din Palestina  |  
  Editorial
30.11.-1

Impostura cărților scrise in penitenciar nu mai are limite: 188 de ”autori” și 500 de titluri


Impostura cărților scrise in penitenciar de către deținutii-cărturari nu mai are limite. ANP-ul a dat publictății o listă cu toți cei care au publicat diferite volume în 2013-2015. Documentul poartă titulul pompos ”Lista lucărilor științifice elaborate și publcate de către persoanele custodiate”. Parcurgi această listă cuprinzând 188 de autori și circa 500 de titluri și rămâi stupefiat pur și simplu de această impostură acceptată (de ce?) de către Administrația Națională a Penitenciarelor care este părtașă la această minciună menită să scadă perioada de ședere in spatele gratiilor a celor care ”scriu” astfel de cărțAm putea crede că vom găsi, pe această listă, autori cu o singură lucrare, cel mult două... Greșit! În fruntea listei este marele cărturar Dan Voiculescu, cel care, de când este închis a scris 10 cărți, printre care ”Omenirea, încotro?”, ”Managementul riscului în accesarea și gestionarea fondurilor europene”. Tot cu 10 volume în regăsim și pe un alt mare cărturar al României, Dinel Staicu. El ne propune spre lectură: ”Economia fiscală de piață” sau ”Foreing Policy”.
George Copos, mult mai modest, a scris cinci volume, printre care și ”Alianțe matrimoniale în politică ale principilor români din Țara Românească și Moldova”, pentru care s-a ales și cu o plângere de plagiat.
Nici Gică Popescu, despre care aveam impresia că este un om serios nu a putut sta departe de masa de scris, oferindu-ne spre delectare: "Fotbal pentru viitori fotbalişti profesionişti", "Consideraţii privind optimizarea strategiei de promovare a jocului de fotbal la nivel şcolar", "Abordări teoretice şi practico-metodice ale predării jocului de fotbal în centrele de copii şi juniori din perspectivă interdisciplinară", "Personalitatea sportivului, condiţie obligatorie pentru succesul în sport".
Prolific a fost și Gigi Becali, care în doi ani a scris cinci cărți "Muntele Atos, patria ortodoxiei", "Steaua şi Becali", "Becali şi politica. Începuturile", "Iubirea milostivă şi mântuitoare", "Becali. Parlamentul Europei şi Parlamentul României". Crec că îi va f mai greu să le citească decât i-a fost să le ”scrie”...
Cinci volume a scris și Gheroghe Mencinicopschi, care ne plimbă de la cerealele glutenice, la bolile cardiovasculare.
Fostul finanţator al FC Argeş Cornel Penescu a devenit, peste noapte, un redutabil teoretician al presei, lăsându-i cu gura căscată pe profesorii de la Jurnalism: "Managementul mass-media. Şedinţa de redacţie în presa locală", "Jurnalismul de investigaţie şi particularităţile sale în presa locală", "Presa online din Argeş - paşi timizi spre o presă modernă", "Comunicarea în spaţiul public. Relaţia dintre jurnalişti şi specialişti în relaţiile publice" şi "Dinamica genurilor presei în jurnalismul românesc actual.
Lista continuă, conținând 188 de autori. Nu știm cum au fost scrise aceste cărți, când au fost scrise, unde au fost tipărite, în ce tiraj, cine le citește. Oare ele se regăsesc la bibliotecile penitenciarelor? Ar trebui făcute anchete jurnalistice temeinice in legătură cu aceste întrebări și nu numai.
Până când le vom avea, așteptăm răspunsul la o altă întrebare: cât timp va mai tolera ANP-ul această impostură? Dacă nu se vor lua măsuri, există premise pentru a trage concluzia că anumite persoane au interesul ca această nerușinată fabrică de scris volume pe bandă rulantă să funcționeze în continuare, ca o adevărată mașină de tipărit bani.
Citeste aici lista
Petre Crăciun

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Activitatea Lecturile Regatul Cuvintelor de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată concursuluiTinere Condeie.
Activitatea ”Lecturile Regatul Cuvintelor” de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată celui mai longeviv concurs de creație literară pentru elevi - Tinere Condeie. Sunt invitați să citească din opera lor laureații din toate timpurile ai concursului, participanții la cenaclul...
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.