Optimal Media
LOVESC, DECI EXIST!, un film de Marius Th Barna, dupa un scenariu de Bogdan Ficeac  |   Ambasada României la Copenhaga invită copiii români în Regatul Poveștilor, alături de scriitorul Petre Crăciun  |   Prezențe românești la Târgul Internațional de carte pentru copii Bologna 2017  |   ” Să călcăm pe iarbă”/ Concurs antidrog organizat de Școala nr. 79, în parteneriat cu C.N. ”Gheorghe Șincai” și Agenția Națională Antidrog   |   Să-ți schimbi părerea nu înseamnă să fii prostituată  |  
  Editorial
24.01.2018

Înmormântare fără popă pentru meseria de jurnalist


În România, meseria de jurnalist a murit. Nu de moarte bună, nu răpusă de vreo boală incurabilă. A murit pentru că a descis să se sinucidă, împreună cu toți cei care se numesc, astăzi, fraudulos, jurnaliști.

De ani de zile, televiziunile de știri și apoi marea majoritate a canalelor media, zialele de print, edițiile online au devenit instrumente ale unei deșănțate propagande politice și economice. Iar moderatorii care se numesc – după cum spuneam – jurnaliști, au devenit cei mai triști și mai periculoși propagandiști din întreaga istorie a presei românești. Emisiunile de televiziune au devenit scene de execuție publică a celor care au altă opinie, iar cei care conduc aceste adevărate procese mediatice dau tonul invitaților, îi potențează, îi direcționeză, îi obligă să cânte după cum este făcut scenariul. Moderatorii nu puteau face asta de unii singuri, așa încât au fost inventați părerologii, invitații cu normă întreagă, cei care știu orice, execută pe cine nu face politica postului și a patronului.

Aceste posturi denaturează adevărul, manipulează grosolan opinia publică, distrug cariere și, ceea ce este și mai grav, se implică în disputele politice. Prim-miniștrii, șefii de partide, miniștrii, președinții de camere merg în acele platoruri timorați, gata să facă compromisuri, pentru că au nevoie de voturi. Iar politica nu se mai face prin întâlnirile cu oamenii, prin schimbul de priviri și strângeri de mâni, ci prin aparițiile in cele mai abjecte emisiuni de eleviziune. Acolo unde oamenii politici merg pentru ”a lua lumină” de la patronii de media și de la executanții lor, pentru a arăta electoratului tele-manipulat că au acces la puterea mediatică, pentru a lua notițe de la cei care îi conduc pe cei care ne conduc.

Presa din România nu mai informează de ani de zile. Ea a părăsit rușinos rolul de ”câine de pază al democrației” pentru a-l căpăta pe cel de pitbull al oligarhiei economice și politice.
În acest fel, ceea ce a fost cândva presa românească a murit și nu va avea parte nici de slujbă de înmormântare cu popă, așa cum se întâmplă în cazul sinucigașilor.

P.S.: Există mici insule unde meseria de jurnalist supraviețuiește cu mare greutate, mai ales in online. Din păcate, tonul este dat de cei care formează masa critică, mult mai puternici și mai numeroși.
Petre Crăciun


Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Fostul premier Petre Roman, audiat în dosarul Mineriada
Fostul premier Petre Roman, inculpat in dosarul ”Mineriada”, impreună cu Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu, Virgil Măgureanu și alți membrii ai cabinetului său, s-a prezentat marți dimineața la Parchetul General pentru a fi audiat de procurorii militari. Roman este acuzat de infracțiuni contra umanității....
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.