Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/optimalm/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256
Optimal Media - Pisica ce aduce ziarul de a doua zi, in versiunea președintelui Traian Băsescu
Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Editorial
30.11.-1

Pisica ce aduce ziarul de a doua zi, in versiunea președintelui Traian Băsescu

Au stârnit, pe bună dreptate, numeroase reacții afirmațiile șefului statului, Traian Băsescu, la instalarea ministrului Vasile Blaga din ziua de 23 decembrie. Cu acel prilej, președintele a rostit o frază care nu a atras atenția nimănui in momentul respectiv.


"In acelasi timp, vreau sa va multumesc pentru efortul extraordinar pe care l-ati facut in ultimul an in diverse situatii - unele pot fi spuse public, chit ca ne referim la alegeri sau alte actiuni gigantice, desfasurate la nivel national, legate de intamplari de genul disparitiei unor cantitati importante de munitie si armament. In acelasi timp, va multumesc pentru modul in care ati lucrat pentru recuperarea a ceea ce s-a pierdut", declara Traian Basescu, preluat de ziare.com.


Jurnaliștii au inceput să-și pună întrebări după valul de descinderi și numeroasele arestari care au avut loc în ziua de 27 decembrie, intr-un moment foarte bine ales pentru a atinge două obiective: obținerea efectului de surpriză din partea celor vizați în vederea arestării și a valului de simpatie din partea opiniei publice față de oamenii legii care acționează chiar și cu prilejul  Sfintelor Sărbători de Craciun.


Știa președintele de acțiunea forțelor de ordine? Era normal să știe? Sunt numai două dintre întrebările care au fost lansate in aceste zile.


Chestorul Tobă a răspuns astfel unei întrebări privind faptul că preşedintele Traian Băsescu i-a felicitat, în 23 decembrie, pe angajaţii MAI pentru eforturile extraordinare în diverse situaţii, printre care şi cazul dispariţiei muniţiei de la Ciorogârla , anchetă în care duminică au avut loc descinderi, notează și Mediafax.


"În primul rând, nu vreau să comentez declaraţiile domnului preşedinte. În al doilea rând, dânsul fiind şeful Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) nu mi se pare anormal să fie informat în legătură cu probleme de securitate naţională. Totuşi, momentul operativ de declanşare a acţiunii nu are legătură cu factori externi Poliţiei şi DIICOT", a arătat inspectorul general al Poliției Române.


Sunt câteva lucruri de spus.


În primul rând, președintele Băsescu nu avea cum să nu știe de operațiunile oamenilor legii și era normal să fie informat in calitate de șef al CSAT.


In al doilea rând, președintele României și nimeni altcineva nu avea voie, conform legii, să facă publice informații care vizau o anchetă de o foarte mare inportanță care se afla in curs de derulare. Prin declarațiile publice făcute de președinte, operațiunile de duminică puteau să se soldeze cu un eșec răsunător. Am văzut fața ministrului Vasile Blaga, in timp ce președintele ii felicita pe lucrătorii MAI pentru o operațiune care urma să aibă loc peste patru zile. Nu era zâmbetul său.


Ne punem intrebarea de ce a făcut Băsescu afirmațiile din ziua de 23. Pentru a arăta că este informat? Pentru a câștiga simpatia lucrătorilor MAI în preajma sărbătorilor? Nu știm care au fost resorturile care l-au determinat să aibă o asemenea reacție. Cert este că pe Traian Băsescu l-a luat gura pe dianainte, purtându-se la fel ca in filmul american in care o pisică aducea ziarul de a doua zi.


Petre Crăciun



Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.