Optimal Media
Concursul Național de Literatură REȚEAUA LITERARĂ - ediția a V-a - 2019  |   DRUMUL POVEȘTILOR. PE URMELE MARILOR POVESTITORI, un proiect menit să îi aducă pe copii mai aproape de autorii români de povești  |   Prejudiciu produs statului român, recuperat  |   Crăciun Fericit tuturor prietenilor!  |   Semnarea Programului de cooperare culturală între Ministerul Culturii și Identității Naționale și Ministerul Culturii din Palestina  |  
  Editorial
30.11.-1

Plagiatele sau răzbunarea consilierilor


De ce avem atâtea plagiate în tezele de doctorat? Simplu: pentru că acești domni ajunși in funcții importante (miniștri, șefi de partide, chiar premieri) nici nu se gândesc să scrie la propriile teze (poate nici nu sunt capabili) și apelează la ”negrișori” din subordine. La oamenii din proximitate: consilieri personali, șefi de cabinete etc.
Iar acești negrișori, neplătiți, forțați prin natura relațiilor de subordonare, fac și ei ”ce pot”, adică fușăresc, plagiază, termină repede sarcina primită. Dacă tot nu sunt plătiți?
Iată cum acești miniștri sau ce vor mai fi ajuns ei află că au ajuns la mâna unor consilieri/șefi de cabinete etc. pentru care nu dădeau doi bani. Poate nici nu-și mai amintesc cine a lucrat la aceste teze pe care și le-au insușit ca pe un drept al lor.
Iată că vine și momentul în care consilierii se simt răzbunați, iar munca lor neplătită devine obiect de discuție publică. Pe față nu pot fi pedepsiți, pentru că asta ar insemna recunoașterea furtului.
Invață cineva din toate aceste întâmplări? Greu de crezut. În continuare sunt subordonați care livrează șefilor proiecte managerile, planuri și strategii, lucrări științifice sau chiar teze de doctorat. Și totul, evident, fără plată, pentru că munca este prestată de la 8 la 16.00. Cine pierde? Evident, noi, cetățenii, care plătim din banii noștri acești oameni.
Petre Crăciun






Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Activitatea Lecturile Regatul Cuvintelor de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată concursuluiTinere Condeie.
Activitatea ”Lecturile Regatul Cuvintelor” de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată celui mai longeviv concurs de creație literară pentru elevi - Tinere Condeie. Sunt invitați să citească din opera lor laureații din toate timpurile ai concursului, participanții la cenaclul...
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.