Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/optimalm/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256
Optimal Media - Remus Cernea, reprezentantul Partidului Verzilor– profil de candidat
Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Editorial
30.11.-1

Remus Cernea, reprezentantul Partidului Verzilor– profil de candidat

Incepem de astazi să prezentăm candidații la alegerile prezidențiale. Vom începe intr-un mod atipic, nu cu cel care este situat pe locul I in sondajele de opinie. Nici măcar cu un altul aflat pe podium, ci cu candidatul care și-a inregistrat candidature cu nr. 13 la Biroul Electoral Central.


Remus Cernea a fost ales preşedinte executiv al Partidului Verde la Congresul Extraordinar din 26 septembrie 2009. Este născut la 25 iunie 1974. Cernea este Preşedintele Asociaţiei Umaniste Române. Până  în august 2008 a fost, timp de 5 ani, director executiv al asociaţiei Solidaritatea pentru libertatea de conştiinţă. A organizat numeroase acţiuni civice, coaliţii de organizaţii neguvernamentale, proteste de stradă, manifestări cultural. A publicat articole în reviste precum 22, Observator Cultural, Le Monde Diplomatique (editia română), Dilema Veche, Cultura.


Remus Cernea a devenit cunoscut opiniei publice la începutul anilor 2000 pentru realizarea şi promovarea cărţilor electronice şi a enciclopediilor multimedia novatoare dedicate unor autori contemporani sau unor personalităţi clasice ale culturii române precum I.L. Caragiale, Constantin Brâncuşi, Nichita Stănescu, Ion Creangă, pe care le-a prezentat ani la rândul în cadrul unor evenimente culturale şi târguri de carte.


Este iniţiatorul declarării zilei de 24 august drept Ziua Internaţională împotriva intoleranţei, discriminării şi violenţei bazate pe preferinţe muzicale sau vestimentare şi lifestyle.


În calitate de Director executiv al asociaţiei “Solidaritatea pentru libertatea de conştiinţă” derulează şi coordonează în perioada 2004-2005 campania de succes “Salvaţi Parcul Carol! Salvaţi statul de drept!”. Pentru aceasta, asociaţia este nominalizată la Gala Societăţii Civile pe anul 2004, la premiul pentru cea mai bună campanie din România şi la premiul pentru secţiunea „Comportament civic şi participare publică”, clasându-se pe poziţia a doua la ambele secţiuni.


În noiembrie 2007 publică, la Editura Tritonic, volumul de articole „Manifest împotriva becalizării României”.


De ce candidează?


Pentru că a avut sentimental că nu are cu cine să voteze; pentru că trebuie pus un mult mai mare preţ pe apărarea libertăţilor individuale, prezervarea mediului, susţinerea culturii, lupta împotriva discriminării, consolidarea statului de drept, stimularea iniţiativei economice, introducerea pe scară largă a tehnologiilor verzi; pentru că politica ne priveşte pe toţi şi ne influenţează, vrând, nevrând, vieţile; pentru că, de pe poziţiile societăţii civile, poţi schimba o serie de lucruri, ceea ce am şi făcut timp de câţiva ani dar, de regulă, acestea sunt chestiuni punctuale, în timp ce, în România, este nevoie de o schimbare structurală profundă; pentru că actualele partide parlamentare au construit în jurul privilegiilor lor legi electorale injuste şi care sunt menite să le prezerve puterea încălcând grav dreptul de a alege şi de a fi ales al cetăţenilor români, iar acest zid nedemocratic trebuie surpat cumva; pentru că tinerii din România trebuie educaţi în spiritul democraţiei şi asumării valorilor societăţii deschise, dar asta nu o pot face politicienii corupţi, lipsiţi de viziune şi neconvingători de acum; pentru că trebuie neapărat crescut nivelul clasei politice, iar spiritul critic pronunţat al alegătorilor pe care voi încerca să îl stimulez o dată în plus poate grăbi acest process, pentru că am asistat în aceşti 20 ani la un genocid al persoanelor în vârstă cărora pensiile mizere, absenţa medicamentelor şi condiţiile de trai precare le-au transformat bătrâneţile într-o perioadă de umilinţe şi agonie şi le-au redus în mod dramatic speranţa de viaţă.


Candidatura și campania


Si-a lansat candidatura cu nr. 13 la BEC, depunând circa 210.000 de semnături. Se mândrește cu următorea știre: ”Mircea Badea a declarat că l-ar vota pe Remus Cernea”. În emisiunea Sinteza Zilei de luni, 26 octombrie, de la Antena 3, cunoscutul realizator al emisiunii “În gura presei”, Mircea Badea, a declarat că l-ar vota pe Remus Cernea la aceste alegeri prezidenţiale.


Remus Cernea este candidatul la alegerile prezidentiale cu cei mai multi sustinatori din mediul online, noteaza site-ul ziare.com. Fanii lui Remus Cernea de pe retele de socializare precum Facebook sau Twitter, respectiv traficul de pe site-ul www.remuscernea.ro, il fac cel mai urmarit candidat din mediul online.


Explicația candidatului Partidului Verzilor față de această situație, este următoarea: ”Întrucât în perioada de 52 de zile (din 14 august 2009) de când mi-am anunţat candidatura la alegerile prezidenţiale nu am fost invitat până astăzi decât la un singur post pentru cca 3 minute spre a-mi expune ideile politice, am derulat o intensă campanie de informare pe internet unde am găsit un amplu ecou”.


Cernea și-a făcut conturi pe Facebook, unde are peste 2000 de prieteni și pe Twitter, acest cont fiind decinci ori mai urmărit decât cel al președintelui in funcție al României.


Astfel, tinerii, majoritatea utilizatori ai mediului online, sunt cei care il plaseaza pe Remus Cernea la categoria grea a alegerilor prezidentiale, arata un comunicat al Partidului Verde, remis Ziare.com.


Candidatul verzilor are si un site propriu, www.remuscernea.ro, vizitat de circa 1500 de persoane pe zi și de peste 20.000 in luna octombrie. Cel mai bun referrer al site-ului candidatului  Cernea este, nici nu se putea altfel, Facebook.


Petre CrăciunCategorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.