Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/optimalm/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256
Optimal Media - România, țara dialogurilor paralele
Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Editorial
30.11.-1

România, țara dialogurilor paralele

Am urmărit întâlnirile (consultările) de astăzi dintre președintele Traian Băsescu și reprezentanții partidelor politice din Parlament, pentru desemnarea unui nou premier. Am avut sentimentul, destul de stânjenitor, de feed back, de secvență pe care am mai văzut-o cândva. Ici, colo, câte un actor a fost înlocuit de dublură, s-au mai schimbat câteva costume, in rest aproape nimic.


Nimeni nu a învățat din ultimele trei săptămâni. Nu a păsat nimănui că am mai avut un premier desemnat, că acesta și-a făcut o echipă cu care a venit în Parlament. Parlamentarii au votat politic, iar guvernul a căzut, fără a avea nici cea mai mică șansă.


În această situație, partidele se reîntorc la consultările de la Cotroceni. Participanții sunt foarte detașați. În acest timp realizatorii de talk-show-uri așteaptă cu sufletul la gură să prindă o declarație, o nuanță, o noutate. Eșec total. Toți oamenii politici care au trecut astăzi pe la consultări au venit cu lecția pregătită, cu numele viitorului premier în plic. Au băut o cafea, au schimbat amabilități, au trimis săgeți unii împotriva celorlalți, după cum sunt poziționați în campania pe care o traversăm, au dat declarații la sfârșit. Nici o noutate. Nimeni nu a venit la întâlniri pentru a pleca urechea la ce spune cealalată parte. Nimeni nu este dispus să asculte cu adevărat ce spune celălalt.


În tot acest timp, votantul din 22 noiembrie își pune o întrebare cât se poate de legitimă: ”Eu unde sunt, frate, în toată chestia asta? Pe mine cine mă reprezintă? Cine se gândește și la mine, la faptul că a venit iarna și că nu am bani pentru lemne sau pentru întreținere? Cui îi pasă că nu mai am bani pentru ratele facute la bănci?”


Sunt întrebări legitime, care ar trebui să îi preocupe, cel puțin în campanie, pe toți oamenii politici. Din păcate nu le aude nimeni, iar cel mai important actor în toată acesată piesă absurdă, cetățeanul, este total absent. Nu înteresele sale contează, nu îngrijorările, nu ratele, nu lipsa unui loc de muncă și, mai ales, lipsa de perspectivă. Reprezentanții noștri, aleși prin vot uninominal, țin cu dinții de lecția învățată acasă, la partid, nefiind capabili de dialog, de consens.


Asistăm la un dialog al surzilor sau la o multitudine de dialoguri paralele. Nimeni nu aude pe nimeni, nimeni nu ține cont de nimeni. Este un soi de încrâncenare, de luptă oarbă.


Efectul va fi unul pe are oamenii politici nu îi iau în calcul, deși au consilieri bine plătiți. Acesta se va traduce printr-o scăzută prezență la vot. Nu este numai un gând care îmi trece prin minte sau o deducție logică. Am auzit, nu o dată, acest lucru. Există sentimentul că s-a creat și se adâncește prăpastia dintre cetățeni și oamenii politici, care nu sunt în stare nici măcar să discute și să cadă de acord asupra unui nume de premier. Asta într-o perioadă de criză profundă.


Petre CrăciunCategorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.