Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/optimalm/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256
Optimal Media - România a devenit țara alertelor alimentare
Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Editorial
30.11.-1

România a devenit țara alertelor alimentare

Nu este zi în care populația să nu fie alertată în legătură cu pericolele la care se expune dacă va consuma carne de pui sau lapte (vezi celebrul reportaj al unei doamne de la A3), ouă, lapte (care este ”cancerigen, deși nu sunt dovezi concludente în acest sens”), cu toate derivatele și acum curcan. Chiar astăzi, miercuri, televiziunile ne anunță că și curcanul este toxic.


Sunt câteva săptămâni de când românii sunt terorizați în legătură cu ”otrăvurile din galantare”. Nu ne-a spus nimeni în câte situații putem vorbi despre alimente care fac rău sănătății, care sunt firmele care introduc pe piață astfel de produse și, mai ales, care sunt supermarketurile de unde nu trebuie să mai cumpărăm. Evident că nu are nimeni curaj să ne dea liste, de teama unor procese al căror deznodământ nu este cunoscut. Și atunci este mai călduț să ne bălăcim în afirmații generale. ”Carnea de pui conține antibiotic", ”laptele este cancerigen”, ”curcanul a devenit toxic” și seria continuă.


Probabil că, în zilele care urmează vom afla că rațele și gâștele sunt și ele periculoase, mielul este fatal (că tot vine Paștele), iar porcul, o adevarată bombă alimentară.


Ca biet cetățean (și european, pe deasupra!) îți pui întrebarea ce se întâmplă, de unde vine toată această nebunie? Este adevărat tot ceea ce ne citesc prompteristele sau ne vântură pe un ton catastrofic reporterițele care ar trebui să sape mai adânc în realitate atunci când pui în discuție o problemă atât de gravă cum este cea a siguranței alimentare? Dacă da, de ce nu am văzut nicio demisie a vreunui secretar de stat, șef de agenție care se ocupă cu protecția alimentară sau chiar ministru? De ce nu iese premierul în piața publică să liniștească populația, anunțând cele mai severe măsuri împotriva celor care atentează la sănătatea populației? Este Guvernul iresponsabil, în totalitatea lui? A luat-o presa razna? Sau există o mare manipulare prin mass-media ca să ne trezim cu cine știe ce sugestii privind anumite lanțuri de magazine de unde trebuie să cumpărăm dacă vrem să supraviețuim? Evident, este un scenariu, dar ajungi să te gândeși la ce este mai rău când de săptămâni întregi românul este bombardat cu tot felul de informații alarmiste.
Am scăpat de codurile roșii, dar ne-am trezit cu alertele alimentare.


Nu este zi fără o nouă alertă. Domnilor, unde vreți să ajungeți?


Petre CraciunCategorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.