Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/optimalm/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256
Optimal Media - România celor două jumătăți
Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Editorial
30.11.-1

România celor două jumătăți

La ora acutală, România este impărțită în două jumătăți, relativ egale. O jumătate, cu puțin peste procentul de 50% este cea care a votat cu Traian Băsescu, iar celalaltă jumătate, cu puțin sub 50%, este cea care a votat cu Crin Antonescu și cu Mircea Geoană. Prima jumătate a dorit continuitatea, iar a doua a dorit schimbarea. 70.000 de voturi, din diaspora, au făcut ca România să meargă pe linia continuității.


Dată fiind egalitatea forțelor, ne-am fi așteptat ca după turul doi să vorbim și, mai ales, să acționăm în numele reconcilierii, al respectului, real, față de faptul că, în spatele fiecărui candidat, se află o jumătate de Românie. Din acesată perspectivă, am așteptat ca oamenii politici să discute cu fața la cei care i-au votat și cu spatele la propriile interese de partid, cu spatele la propriile orgolii sau antipatii. Am sperat că nu se va merge pe ideea ”câștigătorul ia totul” pentru că nimeni nu a câștigat 100% din voturi. Am așteptat că cei implicați in dialog vor conștientiza că, dacă au ajuns in situația de a negocia viitorul guvern și modul in care se va face politică in România, este pentru că au primit mandat din partea a milioane de oameni care s-au deplasat la secțiile de votare. Care au completat un buletin de vot cu speranța și cu credința că cel ales se va gândi și la el in momentul în care se va termina numărătoarea voturilor.


Nimic din ceea ce se petrece in ultimele două zile nu ne lasă impresia că se mai gândește cineva și la milioanele de oameni care au investit incredere și speranțe in cei pe care i-au creditat cu votul lor. Se discută despre numărul de mandate, despre dreptul, suveran, al partidelor de a desemna premieri, despre fraude, obediență, lipsă de incredere, cadouri ”otrăvite”.


Ni s-a vorbit despre reconciliere, dar nu o avem. Avem, in continuare, o luptă pe viață și pe moarte pentru păstrarea sau câștigarea puterii TOTALE. Nu se mulțumește nimeni cu o parte din putere, deși sistemul democratic se bazează tocmai pe principiul separării puterilor in stat.


Este un mod de gândire care nu are nicio legătură cu spiritul Uniunii Europene, ci cu cel feudal, când relația primordială era cea de vasalitate dintre senior și supus. Singura diferență este că nu mai avem iobagi și fenomenul servului legat de domeniul unei seniorii (servus glebae adscriptus).


Suntem într-o perioadă foarte dificilă. Tot anul 2009 ne-am bătut cu fantomele unor dușmani adevărați sau închipuiți. Unii au înțeles că era o luptă pentru camerele de filmat și pentru spectacolul electoral, alții nu. Oricum au votat cu toții și rezultatul este cel pe care îl știm.


Trebuie să ieștim din logica de campanie și să ne aplecăm asupra problemelor din economie. Criza nu trece precum gripa, singură. Este nevoie de măsuri eficiente, luate de specialiști.


România este numai din punct de vedere electoral împărțită în două. Altfel există aceleași probleme, aceleași speranțe. Românii, atât de mult invocați în discursurile pre și post-electorale, așteaptă mai mult decât acestă luptă pentru puterea absolută între candidații pe care i-au votat.


Petre Crăciun  Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.