Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/optimalm/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256
Optimal Media - România, de azi pe mâine...
Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Editorial
30.11.-1

România, de azi pe mâine...

Cea mai mare problemă pe care o are România, poate dintotdeauna, este lipsa de strategie, de proiectare și de proiecție a viitorului. Niciodată nu este timp, forță, voință și pricepere pentru a stabili ce dorim să fim pe termen lung. Unde vrem să ajungem și cum vrem să ajungem acolo. Ne complacem mereu în a găsi soluții de moment, pompieristice. Să mai rezolvăm o criză, să mai dezamorsăm o grevă, să mai ieșim dintr-o iarnă grea. Ne plac cârpelile, soluțiile mici, tratamentele care nu provoacă reacții greu de suportat organismului, dar care nici nu contribuie cine știe ce la vindecare.


A fost celebră, după anul 1990, fraza lui Dinu Patriciu în legătură cu ”tăiatul cozii câinelui dintr-o dată”. Mulți au criticat-o, afirmând că poporul român (jucând rolul câinelui) nu poate supoarta o asemenea operație chirurgicală. Recent, am auzim, din partea celuiași autor, percepția pe care, la 20 de ani distanță, o are asupra acestei soluții și a modului în care ea a fost aplicată în România: ”am tăiat coada câinelui, dar pe lungime”. Nimic mai adevărat.


Am pierdut startul. Nu am avut dorința de a încuraja planurile de dezvoltare strategică, de lungă durată. Nu am investit in infrastructură și astăzi ne vedem in situația de a fi incompatibili cu toate statele din Uniunea Europeană din acest punct de vedere. Era atât de greu să prevedem că vom ajunge in această situație? Nu am avut nici o politici coerente pentru incurajarea economiei, nu am avut in vedere evoluția piețelor. Am investit in domenii care nu aduc profit si, mai ales, am investit după criterii care au legătură mai mult cu politicul și cu clientela de partid. Nu am dovedit nici chiar faptul că avem planuri de urbanism echilibrate, compatibile cu timpurile moderne și am construit oricum, oriunde, orice.


Marea majoritate a deciziilor sunt luate pe picior. Nu există studii, nu există planuri. Sau, dacă există, nu ține nimeni cont de ele, aruncându-le imediat la coșul de gunoi dacă indică altceva decât dictează interesele noastre de moment.


Interesul mărunt este cel care distruge, secundă cu secundă, această țară. Secundă cu secundă ne îndepărtăm tot mai mult de locul pe care România l-ar fi meritat, ca urmare a resurselor sale naturale și umane deosebite.


De 20 de ani această țară este condusă de azi pe mâine și este imposibil să mergem mai departe ca și până acum.


Petre CrăciunCategorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.