Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/optimalm/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256
Optimal Media - România Legii lui Ohm: ”ești om cu mine, sunt om cu tine”
Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Editorial
30.11.-1

România Legii lui Ohm: ”ești om cu mine, sunt om cu tine”


România  a fost, este și cred că va mai fi pentru multă vreme o țară unde nu se respectă regulile. Unde guvernează bunul plac, dorința individuală de a face fiecare ce vrea, când vrea, unde vrea. Orice occidental care vine în România, cu atât mai mult un neamț, este șocat de această nefericită libertate pe care ne-o asumăm în raport cu regulile și, ceea ce este chiar și mai rău, cu legile. Și unele și altele devin facultative. Le aplicăm după cum avem interesul. După cum ne ”aranjează” mai bine pe noi și pe ai ”noștri”.


Circulăm pe drumurile publice, șoferi și pietoni, deopotrivă, după cum ne place, după cât de mult ne grăbim sau după cât de ”tare” este autoturismul pe care îl conducem. Intrăm pe roșu, depășim toate liniile continuue, traversăm pe oriunde ne vine mai bine și, mult mai grav, intrăm in intersecții cu viteză, fără să ne pese de cei care vin pe drumul cu prioritate. Pur și simplu, pentru că venim noi, trebuie să dispară, instant, toate autoturismele care au proasta inspirație de a circula pe aceeași stradă cu noi. Prin teleportare sau, dacă nu se poate altfel, chiar și prin magie.


Nu ne place să stăm la rând la adminsitrația financiară și intrăm în față. La fel facem și la medic, la piață, la cinematograf. Nu suportăm să vedem pe nimeni în fața noastră, ne enervează toți cei care au ”tupeul” de a nu știi cine suntem noi, cât de bogați suntem, cât de respectați suntem în cercurile noastre unde ni se cântă imnuri de slavă de către servitori plătiți cu bani puțini pentru a ne diviniza de câte ori ne face plăcere.


Pentru noi nu există normă, regulă, lege. Suntem dispuși să încălcăm, să disprețuim regulile și, dacă am ajuns în situația de a fi de cealaltă parte a legii, să nu ni se aplice consecințele. Să nu vadă nimeni, să nu existe justiție, iar dacă există, să poată fi cumpărată cât mai repede și cât mai discret. Nimic nu trebuie să ne perturbe. Augustele noastre persoane nu trebuie deranjate cu probleme atât de mărunte. Cum își permite un polițist să ne întrebe cum circulăm ca niște nesimțiți? Afară cu el din Poliție! Jos uniforma, gata cu insigna și pistolul! Cine se crede el, un amărât de agent? S-a uitat la prea multe filme americane și trebuie trimis la odihnă! Cum își permite un procuror să intocmească un rechizitoriu împotriva noastră și, mai ales, cum de vine un ”amărât”de judecător să pronunțe o sentință defavorabilă nouă? Antonio di Pietro nu este și nu trebuie să fie român. Noi avem nevoie de oameni cu ”simț de orientare”.


Aici trebuie să funcționeze celebra lege a lui Ohm: ”ești om cu mine, sunt om cu tine”. Nu asculți poruncile nescrise și nu te integrezi in ”ecosistem”, s-a zis cu tine! Cum adică, tu chiar nu înțelegi că singura lege este ”a noastră” și că singura regulă este aceea că nu se respectă nici o regulă? În ce țară te-ai născut? Fii mândru că ești român, bucură-te că ești înconjurat de cocalari, de mahări cu gâturile groase, pline de lanțuri de aur cât degetul, de beizadele care au învățat de mici că România este un fel de cazionu în care ”casa câștigă mereu”, iar casa sunt ei. De curve care fără să se dea peste cap (poate numai la modul propriu) obțin orice. De pederaști și hoți care ne țin lecții de moralitate. De vânzători și cumpărători de demnități publice. De politicieni care nici nu mai știu a scrie corect ROMÂNIA.


Îți dau o veste proastă: aceasta este țara ta. Îți dau o veste și mai proastă: aceasta este și țara copiilor tăi.


Petre Crăciun


  Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.