Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/optimalm/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256
Optimal Media - România se află într-un război pe viață și pe moarte cu România
Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Editorial
30.11.-1

România se află într-un război pe viață și pe moarte cu România

România nu mai are nevoie de dușmani. Practic, am ajuns într-un moment unic în istoria noastră și a umanității, în același timp, când ar trebui să ne desființăm armata, să ne vindem tehnica militară, să ne disponibilizăm militarii și să-l pensionăm pe ministrul Apărării, cu tot cu secretarii de stat.


România are, în acest moment, un singur dușman, iar acesta nu vine din afara granițelor. Nu dau peste noi gepizii, hunii, mongolii, ungurii sau rușii. Nu vin nici măcar locuitorii vreunei galaxii în căutare de câmpii verzi și ape cristaline. România are un singur dușman, iar numele acestuia este: ROMÂNIA.


Am senzația, deloc reconfortantă, că România se află într-un război total cu ea înseși. Că țara s-a împărțit în două sau mai multe tabere care se bat cu arme convenționale dar mai ales neconvenționale. Este un război ciudat, în care comandanții nu sunt ofițeri de carieră, oameni care știu să respecte regulile războiului, ci mai degrabă niște novici care apelează la tot felul de tehnici șmecherești pentru a lovi pe la spate. Cei care apasă pe trăgaci rămân mereu în viață. Cei care mor, victimele colaterale, sunt cetățenii, cei cărora li se spune, printr-o propagandă imbecilă, că nu există niciun război, că țara trăiește în pace și în belșug.


Trăim într-un război continuu în care strategiile se fac prin cârciumi, iar soldații se plimbă de la o armată la alta, în funcție de prețul cu care sunt cumpărați. Nici o biografie nu este definitivă, ea se scrie și se rescrie după interesele de moment. Nimeni nu mai are timp și ochi să privească țara în onchi, să vadă care îi sunt grijile, suferințele și nevoile. Sunt mai importante șantajul, hărțuirea și minciuna cu care actorii acestui război s-au deprins atât de bine încât o confundă până și ei cu realitatea.


Fiecare zi aduce noi victime, dar nimeni nu recunoște starea de război și, mai ales, nimeni nu este dispus să recunoască cine a apăsat primul pe trăgaci. De parcă ar mai conta cine a tras primul? Mult mai important ar fi să știm cine se oprește primul? Cine iese primul din această logică nenorocită, din această încleștare a unor interese înguste? Cine încetează acest război nefast al României împotriva României.


Petre CrăciunCategorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.