Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/optimalm/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256
Optimal Media - România, sub ocupația manelelor in noaptea de Revelion
Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Editorial
30.11.-1

România, sub ocupația manelelor in noaptea de Revelion

Au fost, cu siguranță, foarte mulți români care s-au limitat să petreacă Revelionul acasă, în prezența membrilor de familie sau a prietenilor apropiați. este un an de criză și nu toți si-au permis să meargă la munte sau în străinătate. Pentru cei care s-au văzut nevoiți să se mulțumească doar cu atât, programele de televiziune au jucat un rol esențial, bineînțeles alături de bucatele tradiționale și de șampania de la cumpăna dintre ani.


Ce au putut vedea românii la televizor, dincolo de urarea de mai bine pentru 2010 adresată de președintele Băsescu, după ce i-a declarat Gianinei Corondan că va iubi TVR după ce își vor schimba directorul?


Din nefericire, în noaptea de Relevion, România a fost ocupată de manele și de muzică țigănească. De personaje devenite populare in urma unor seriale de televiziune, de fuste crețe, de glume indoielnice.


Nu am văzut pe nicăieri, cu mici excepții la TVR, și acelea culese din Arhivă, artiști importanți, în roluri decente și civilizate.


Am văzut, în schimb, o superproducție Pro TV, denumită extrem de sugestiv ”State de Romania a adus Revelionul fara numar la ProTV”, ceea ce ne mai demonstrează încă o dată, că televiziunea lui Adrian Sârbu s-a menelizat în măsură mai mare decât s-a tabloidizat pressa scrisă.


”Telespectatorii ProTV au avut un “Revelion fara numar”, cu muzica, dans, glume si bineinteles “capreoare”. State si ai lui, Flacara, Stiven si Minodora,  si-au facut aparitia in timpul inregistrarii Revelionului, tocmai in momentul in care Pavel Bartos, gazda din acest an intra in scena si toate planurile sunt date peste cap. State propune ca Revelionul sa fie prezentat de Thierry (Cabral), Flacara nu este de acord, pentru ca in cele din urma fiecare sa ramana cu petrecerea lui. Statevilionul condus de Cabral si Flacavilionul condus de Pavel Bartos. Fiecare si-a dat silinta sa aduca cei mai talentati artisti, sa prezinte cele mai bune momente de divertisment in cele mai neconventionale ipostaze, totul pentru a castiga aceasta competitie” este rezumatul făcu chiar de producători pe site-ul Pro TV.


Am avut parte ce ceva asemănător și la Antena 1, unde scenariul a fost construit in jurul personajelor interpretate de Nae Lăzărescu și Vasile Muraru. I-am avut pe Dan Negru, prezentator, și pe Adi Minune, interpretându-l pe Romeo. În rest, ca și la Pro TV, manele peste manele interpretate de prinți, prințese, regi și alte ”fețe nobile” ale genului.


Am descoperit aceleași programe și la alte televiziuni, realizate, desigur, cu mijloace mai modeste. La Național TV, la Kanal D și la Televiziunea Poporului, care tinde să fie surclasată la prostul gust de alte televiziunui.


Peste tot i-am putut vedea pe Adi Minune, Adi Jijelie, Jean de la Craiova, Viorica din Clejani, Florin Salam, Bamby Minune (sper ca am rețiunut bine) și alții ca ei, pe care memoria mea refuză să-i țină minte.


Artiștii, cântăreții serioși fie nu au avut loc pe nicăieri, fie au fost acceptați dacă au fost de acord să interprezeze cântece țigănești (cazul Loredanei Groza sau Irina Loghin) sau să joace roluri secundare pe lângă personaje importante, precum State și Flacăra (cazul lui Bartoș).


În logica revelionului nu am mai regăsit glume adevărate, melodii de muzică ușoară, actori de adevărată comedie așa cum eram cândva obișnuiți. Ceva, ceva, la TVR, dar și acolo s-au lămurit lucrurile când am văzut-o pe Viorica din Clejani. Ce-o fi zicând, de acolo, de sus, Tudor Vornicu atunci când a văzut până unde a coborât Televiziunea Publică?


Aceasta să fie România? Și atunci ce se întâmplă cu cei care nu se regăsesc in astfel de programe de revelion? Care, în general, nu se simt reprezentați de personaje precum State și Flacăra?


Petre Crăciun     Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.