Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/optimalm/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256
Optimal Media - Damian Draghici discuta, sub egida MAE, cu oficialii europeni pe tema incluziunii sociale a populatiei de origine roma
Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Ultima ora
30.11.-1

Damian Draghici discuta, sub egida MAE, cu oficialii europeni pe tema incluziunii sociale a populatiei de origine roma

Secretarul de stat pentru afaceri europene, Luminiţa Odobescu, împreună cu consilierul de stat al primului-ministru Damian Drăghici au avut, astăzi, 1 octombrie 2012, la Bruxelles, o serie de întrevederi cu oficiali europeni, în contextul dialogului constant purtat de autorităţile române cu Comisia Europeană pe tema incluziunii sociale a populaţiei de origine romă.


Demnitarii români au prezentat stadiul şi perspectivele implementării Strategiei Guvernului României în acest domeniu, semnalând menţinerea unui angajament politic ferm, la cel mai înalt nivel, pentru continuarea în ritm susţinut a punerii în practică a acţiunilor agreate. De asemenea, au semnalat intenţia autorităţilor române de a revizui Strategia naţională cu luarea în considerare a observaţiilor Comisiei Europene. Au pus accent pe cooperarea cu autorităţile locale şi cu societatea civilă în implementarea strategiei naţionale. Partea română a prezentat o serie de proiecte de succes vizând incluziunea cetăţenilor care aparţin minorităţii roma, printre care cele privind activitatea mediatorilor şcolari şi a celor sanitari. A solicitat sprijinul Comisiei Europene în promovarea bunelor practici la nivel european.


Oficialii români au pledat totodată pentru consolidarea coordonării la nivel comunitar în promovarea unor măsuri eficiente de incluziune socială a populaţiei roma, în condiţiile menţinerii angajamentului tuturor statelor membre în acest domeniu.


De asemenea, au reiterat disponibilitatea de a sprijini Comisia Europeană pentru dinamizarea cooperării la nivel UE, exprimând apreciere pentru iniţiativele avansate în acest sens. Cei doi demnitari au prezentat deschiderea autorităţilor române de a participa la activitatea tehnică a unui grup pilot care ar avea ca scop promovarea schimbului de experienţă şi identificarea de soluţii eficiente de incluziune, care ar putea constitui exemple la nivel european.


Reprezentanţii Comisiei Europene au apreciat angajamentele asumate de autorităţile române în acest domeniu şi au pus accent pe necesitatea implementării efective a măsurilor prevăzute în Strategia naţională, precum şi pe revizuirea periodică a acesteia, în funcţie de rezultatele înregistrate. Si-au manifestat disponibilitatea de a sprijini procesul naţional în special pe partea de evaluare şi recomandări şi au subliniat importanţa implicării autorităţilor locale în implementarea eficientă a Strategiei. Au dat asigurări legate de  angajamentul Comisiei cu privirea la continuarea promovării dimensiunii europene a problematicii.


Informaţii suplimentare:


Prin Cadrul European pentru strategiile naţionale de integrare a romilor, adoptat la 19 mai 2011, de Consiliul UE Ocupare, Afaceri sociale, Sănătate şi Protecţia consumatorilor, se solicită statelor membre prezentarea de strategii sau seturi de măsuri pentru asigurarea incluziunii sociale a romilor (Sunt vizate, în principal, accesul la locuri de muncă, educaţie, servicii de sănătate şi locuinţă).


Strategia Guvernului României de incluziune a cetăţenilor români aparţinând minorităţii romilor pentru perioada 2011-2020 a fost adoptată prin HG nr.1221/14 decembrie 2011, fiind înaintată ulterior Comisiei Europene. Strategia este comprehensivă, acoperind atât cele patru domenii agreate la nivel european, cât şi alte aspecte, precum combaterea discriminării şi cultura.


Optimal MediaCategorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.