Optimal Media
Concursul Național de Literatură REȚEAUA LITERARĂ - ediția a V-a - 2019  |   DRUMUL POVEȘTILOR. PE URMELE MARILOR POVESTITORI, un proiect menit să îi aducă pe copii mai aproape de autorii români de povești  |   Prejudiciu produs statului român, recuperat  |   Crăciun Fericit tuturor prietenilor!  |   Semnarea Programului de cooperare culturală între Ministerul Culturii și Identității Naționale și Ministerul Culturii din Palestina  |  
  Ultima ora
30.11.-1

DEA acuzata de New York Times de implicare in operatiuni de spalare de bani si sprijinirea unui traficant mexican de droguri

Drug Inforcement Administrations (DEA), agentia americana de lupta impotriva drogurilor din Statelor Unite, a fost implicata, recent, in descoperirea unei retele de trafic de droguri si spalare cu bani comise de traficantii mexicani. In acesta cauza, specialistii DEA au lucrat impreuna cu autoritatile mexicane implicandu-se impreuna in operatiuni secrete menite sa conduca la descoperirea  celor care fac trafic ilegal de droguri in principal din Columbia catre Mexic si apoi catre SUA.


“DEA lucreaza cu autoritatile mexicane pentru a strange si folosi informatiile despre aceste organizatii criminale cu scopul de a stopa amenintarile pentru ambele tari”, spune purtatorul de cuvant DEA, Lawrence Payne. “Ca rezultat al acestei cooperari cu DEA, au fost sesizate mai multe transporturi ilegale transnationale si a banilor in intreaga lume”.


Problema rolului jucat de DEA a intrat in vizorul presei luni, atunci cand New York Times a publicat documente in legatura cu o asa-zisa spalare de bani comisa de agentia americana, care ar fi ajutat un traficant mexican sa scoata din tara milioane de dolari si sa ii plaseze la loc sigur. Cel despre care vorbeste prestigiosul ziar american este Poveda-Orteda, despre care autoritatile nu au vrut sa spuna daca a fost sau nu extradat in SUA.


In fapt, este vorba despre operatiuni secrete ale DEA, care s-au derulat inslusiv cu infiltrarea unor agenti sub acoperire si care au dus la prinderea unor traficanti mari de droguri.


Cazul relatat de New York Times readuce in discutie problema pana unde merge implicarea DEA in astfel de operatiuni: monitorizeaza traficul si alte operatiuni ilegale conexe sau se implica in derularea actiunii pentru a depista toate vinovatiile si persoanele implicate?  


In acest caz, milioane de dolari stransi de pe urma vanzarii cocainei au plecat din Mexic catre SUA, pentru ca, in final, sa ajunga in Spania, alertand autoritatile de la Madrid, mai noteaza CNN.


Alexandra CalinCategorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Activitatea Lecturile Regatul Cuvintelor de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată concursuluiTinere Condeie.
Activitatea ”Lecturile Regatul Cuvintelor” de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată celui mai longeviv concurs de creație literară pentru elevi - Tinere Condeie. Sunt invitați să citească din opera lor laureații din toate timpurile ai concursului, participanții la cenaclul...
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.