Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Ultima ora
30.11.-1

Emil Boc acuzat de pensionarii constănţeni din M.Ap.N. M.A.I. şi S.R.I. pentru procesul de recalculare a pensiilor militare

Pensionarii constănţeni aparţinând M.Ap.N. M.A.I. şi S.R.I. il acuza, printr-o scrisoare deschisa, pe premierul Romaniei, Emil Boc, de încălcarea art.31(l) şi (2) din Constituţia României privind accesul la orice informaţie de interes public şi neinformarea corectă a noastră privind recalcularea pensiilor militare.


Dacă pentru categoriile de personal prevăzute în Legea 119/2010 la art.1 lit.c) - h) au fost elaborate Norme metodologice de recalculare a pensiilor, care au fost publicate pe site-ul M.M.P.S.F. la 06.08 2010 şi supuse dezbaterii publice, până la 15.08. 2010, Normele metodologice aprobate prin H.G. nr.735/2010 pentru categoriile de pensionari prevăzute la acelaşi articol, lit.a) -b), au apărut direct în Monitorul Oficial”, se arata in documentul citat.


Pensionarii constanteni mai arata ca, in conformitate cu art. l6 din H.G.735/2010, M.Ap.N, M.A.I.şi S.R.I. erau obligate să emită instrucţiuni de aplicare a acestei hotarâri care trebuiau aduse la cunoştinţa celor asupra cărora vor avea efecte dramatice.


Acest lucru nu s-a întâmplat, pensionarii militari aflând din diferite publicaţii, inclusiv site-uri sau bloguri măsurile pe care guvernul, pe care îl conduceţi, le stabilise. Credeţi că în alt stat membru al UE s-ar putea întîmpla aşa ceva? Sau credeţi că dacă tot suntem o ţară de mâna a doua, vă este permis orice?”, se intreba semnatarii documentului.


Pensionarii din sistemul de aparare si ordine publica in acuza pe premier dar şi pe miniştri M.Ap.N., M.A.I şi pe şeful S.R.I. de incompetenţă şi incoerenţă în elaborarea actelor normative privind recalcularea pensiilor militare.


Dacă în H.G. nr.735/2010 la art. 2(6) se precizează că documentele doveditoare necesare recalculării pensiilor militare se depun personal de către beneficiari la casele de pensii ale M.Ap.N.. M.A.I. şi S.R.I, în Ordinul comun privind recalcularea pensiilor, la art. 17, se prevede că documentele doveditoare ale beneficiarilor vor fi înaintate structurilor de pensii de către Centrele Militare Zonale sau Judeţene. Care dintre aceste prevederi se aplică domnule prim ministru?”, se mai arata in scrisoarea deschisa.


Constantenii care si-au asumat documentul il mai acuza pe Boc de discriminarea pensionarilor militari, deoarece numai aceştia, trebuie să semneze, împotriva voinţei lor cereri prin care solicită, ei însuşi, să le fie înjumătăţite pensiile legal obţinute, cu toate ca această prevedere nu este cuprinsă şi în conţinutul Normelor metodologice pentru recalcularea pensiilor celorlalte categorii de personal prevăzute în Legea 119/2010? Pensionarii se intreaba ce se va intalmpa cu cei care nu vor semna aceste documente?


Pensionarii militari il mai acuza pe Emil Boc de faptul ca este dezinformat in legatura cu procentul pe care il reprezinta recalcularea acestor pensii la cifra finala a economiilor.


Din păcate trebuie să vă anunţăm ca noi suntem ferm convinşi că, din nou subordonaţii dumneavoastră v-au dezinformat şi că aceste economii nu se vor putea realiza doar din diminuarea pensiilor nesimţite de peste 3000 lei. Vă asigurăm, domnule prim ministru, că pe noi, armata, nu ne-a prostit, că suntem mandri de ceea ce am realizat atâta timp cat am slujit tara sub drapel. Dacă dumneavoastră v-a plăcut la C.A.P., nu este vina noastră. Nouă ne-a plăcut să purtăm cu demnitate, pe parcursul a zeci de ani, uniforma militară, respectând cu sfinţenie jurământul militar şi legile ţării”, se mai arata in finalul scrisorii. (Foto: mediafax.ro)


Petre C.Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.