Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Ultima ora
30.11.-1

Exercitiu bilateral romano-bulgar de management al crizelor, cu participarea lui Ioan Rus si a comisarului european Johannes Hahn

Ministrul Administrației și Internelor, Ioan Rus, participă sambata la Exercițiul bilateral româno-bulgar de management al crizelor Calafat-Vidin,  eveniment la care și-a anunțat prezența comisarul european pentru dezvoltare regională, Johannes Hahn.


Exercițiul se desfășoară în contextul cooperării transfrontaliere din cadrul Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (SUERD) și are drept scop evaluarea cooperării dintre cele două ţări în vederea gestionării unor potențiale situaţii de criză, care impun o intervenţie comună a structurilor de specialitate aparţinând ministerelor de interne din cele două țări, informeaza MAI.


Scenariul după care se va desfășura exercițiul comun constă în rezolvarea unei situaţii de criză în apropierea oraşului Vidin, Bulgaria, ce impune o intervenție urgentă a structurilor specializate.


În cadrul exercițiului, situaţia de criză imaginată presupune luarea unui grup de ostatici de către mai mulți traficanţi de droguri - împotriva cărora justiţia austriacă a emis un mandat de arestare - la bordul unui ferry boat, situaţie care generează şi un accident chimic.


Specialiștii din cele două țări vor putea evalua și identifica procedurile operaţionale de acţiune pentru gestionarea situaţiilor simulate prin scenariu, precum și analiza unor proceduri comune de intervenție.


Un alt obiectiv asumat  de cele două părți îl constituie verificarea fluxului informaţional-decizional între instituţiile similare din cele două state.


Sambatam între orele 12.00-18.00, circulaţia pe Dunăre din portul Calafat în portul Vidin va fi întreruptă ca urmare a desfășurării acestui exercițiu bilateral.


Petre CraciunCategorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.