Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Ultima ora
30.11.-1

Licitație pentru servicii de taximetrie la Aeroportul ”Henri Coandă”

Aeroportul Internaţional ”Henri Coandă” va organiza în luna octombrie o licitație pentru accesul autoturismelor taxi în parcările publice ale aerogării. Totodată, de la mijlocul lunii septembrie se interzice accesul  autoturismelor taxi în parcările publice ale aeroportului. În comunicatul remis mass-media se precizează, de asemenea, că este interzisă abordarea şi preluarea clienţilor în perimetrul aeroportuar de către taximetrişti sau interpuşi.


În acest moment, pe aeroport operează firma Fly Taxi care a câştigat o licitaţie controversată în 2004, semnînd un contract pe o perioadă de cinci ani. La momentul organizării licitației, patru firme au cumpărat caietul de sarcini dar, dintre acestea, doar Fly a depus oferta şi, bineinteles, a şi câştigat. Se pare că firma respectivă avea informații sigure privind aceasta licitație cu mult înainte de a fi organizată, din moment ce în anul 2003, Fly Taxi a cumpărat 60 de autoturisme tip "utilitară pentru transport persoane", singurele modele cu portbagaj mai mare de 600 de litri, de culoare gri-metalizat.  În anul urmator, Aeroportul Otopeni a anunţat licitaţia pentru serviciile de taximetrie având criteriile « croite » pe oferta firmei respective.


Vor fi acordate 250 autorizații de acces în parcările aerogării.


Începând din octombrie, tariful va fi de maxim 3,5 RON\Km, taximetriștii vor fi obligați să cunoască o limbă straină de circulație internațională, vor avea ţinută vestimentară obligatorie, gen pantaloni și sacou bleumarin sau negru, camașa albă sau bleu, iar mașinile vor fi prevăzute cu platformă pentru persoanele cu dizabilități.


Conform anunțului, la licitație pot participa toţi transportatorii autorizaţi, deţinători ai autorizaţiilor pentru taximetrie valabile, eliberate de localitatea de autorizare în care este situat aeroportul, precum şi din zonele limitrofe. Dosarele de participare se pot depune in intervalul 5-9 octombrie, iar deschiderea va avea loc pe 12 octombrie a.c.Sperăm că noua licitație va duce la găsirea unei soluții care să fie în beneficiul călătorilor și că peisajul celui mai mare aeroport din țară nu va mai fi ”poluat” de taximetriștii pirat care acostau pur și simplu clienții.Andra ChesaruCategorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.