Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Ultima ora
30.11.-1

Medicii vor avea nevoie de mai putini ani pentru a se titulariza intr-o specialitate

Odata cu concursul din acest an, se va reduce durata de pregatire prin Rezidentiat pentru unele specialitati. Conform noului Ordin al ministrului Sanatatii, OMS 1041/16.07.2010, publicat in MO nr. 0515 din 23 iulie 2010, din 59 de specialitati medicale, a fost redusa durata de pregatire cu un an în cazul a 36, in majoritate specialitaţi medicale sau paraclinice, anunta un comunicat al Ministerului Sanatatii.


'Am scutit astfel 36 de ani pentru pregatirea in specialitate. Avem doua avantaje prin aplicarea noilor prevederi. In primul rand vom obtine formarea mai rapida a medicilor specialisti care intra sa lucreze în spitalele din România, pe de alta parte venim in sprijinul medicilor care nu vor mai fi nevoiti sa astepte ani intregi pentru a putea profesa. De asemenea, prin aceste masuri ne vom alinia si noi prevederilor europene, conform Directivelor in vigoare', a declarat ministrul Sanatatii, Cseke Attila.


Cea mai scurta durata de pregatire in specialitate a ramas 3 ani, iar cea mai lunga perioada este de 6 ani. Nu va mai exista Rezidentiat cu durata de 7 ani.


Conform normelor vechi, ca sa obtina specializari in chirurgie generala, chirurgie cardiovasculara si neurochirurgie, medicii erau nevoiti ca, dupa cei 6 ani de pregatire universitara, sa mai invate, in plus, inca 7 ani. In prezent, pentru a obtine aceste specializari durata de pregatire este de 6 ani.


Anul acesta concursul de Rezidentiat va avea loc in data de 21 noiembrie.


Metodologia de desfasurare a concursului va fi publicata saptamana viitoare, Raportat la anul trecut, nu vor exista modificari in ceea ce priveste bibliografia sau locul de desfasurare a concursului. Masurile Ministerului Sanatatii sunt sustinute de catre Asociatia Universitatilor de Medicina si Farmacie si de asociatiile si federatiile studentilor medicinisti.


Optimal MediaCategorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.