Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/optimalm/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256
Optimal Media - Politisti americani cazuti la datorie
Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Ultima ora
30.11.-1

Politisti americani cazuti la datorie

În lupta continuă cu răufăcătorii, apărătorii legii le cad uneori victime, încercând să apere viața, sănătatea și avutul cetățenilor. Potrivit datelor apărute pe situl Biroului Federal de Investigații al S.U.A. în cursul anului 2011 au căzut la datorie 72 membri ai agențiilor americane de aplicare a legii, 53 de polițiști au decedat în accidente în timp ce se aflau în îndeplinirea atribuțiunilor de serviciu, iar alți 54774 au fost răniți. Cele 72 de decese au avut loc în 30 state și în Porto Rico. Numărul polițiștilor uciși intenționat în 2011 a crescut cu 16 față de anul 2010, când au căzut la datorie 56 polițiști.


Media de vârstă a polițiștilor uciși intenționat a fost de 38 ani, iar media anilor de serviciu ale celor implicați în aceste incidente mortale a fost de 12 ani. 69 dintre polițiștii uciși erau bărbați, iar trei erau femei. 68 dintre aceștia erau albi, trei negri și unul americo-indian născut în Alaska. 


În ceea ce privește împrejurările în care polițiștii și-au pierdut viața, 23 au fost uciși în situații de arestare a unor persoane urmărite, 11 în timp ce efectau urmăriri în trafic, 9 în situații tactice și 7 pe când răspundeau unor apeluri de urgență. Cinci dintre polițiștii uciși și-au pierdut viața în timp ce efectuau investigații în legătură cu persoane suspecte, unul conducea o activitate de supraveghere, iar unul în timp ce transporta un arestat.


Referitor la armele folosite de ucigași, 63 de polițiști au fost uciși cu arme de foc, 50 dintre aceștia cu pistoale și 13 cu puști. Două dintre victime au decedat ca urmare a unor lovituri cu picioarele, mâinile, capul etc., iar un polițist a fost ucis cu un cuțit.


De remarcat faptul că poliția a identificat 77 persoane suspectate că au provocat decesul celor 72 polițiști căzuți la datorie. Dintre suspecți, 64 aveau antecedente criminale înainte de arestare. 


În ceea ce privește decesele în caz de accidente, un număr de 53 polițiști și-au pierdut viața în anul trecut (cu 19 mai puțini decât în 2010), dintre aceștia 30 au decedat  în accidente rutiere.


Ioan Hurdubaie


 Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.