Optimal Media
Concursul Național de Literatură REȚEAUA LITERARĂ - ediția a V-a - 2019  |   DRUMUL POVEȘTILOR. PE URMELE MARILOR POVESTITORI, un proiect menit să îi aducă pe copii mai aproape de autorii români de povești  |   Prejudiciu produs statului român, recuperat  |   Crăciun Fericit tuturor prietenilor!  |   Semnarea Programului de cooperare culturală între Ministerul Culturii și Identității Naționale și Ministerul Culturii din Palestina  |  
  Accente
27.11.2012

Agentia Nationala Antidrog a lansat, la nivel national, proiectul de prevenire a consumului de droguri NECENZURAT

Lansarea a avut loc printr-o conferinta de presa, la care au participat chestor de poliţie Sorin Oprea, director al Agenţiei Naţionale Antidrog, Marinica Stoian, inspector general în cadrul Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi Diana Şucu, preşedinte al Fundaţiei Mobexpert. 


 


Proiectul face parte dintr-un program european de prevenire a dependenţei de droguri promovat de Fundaţia Internaţională „Mentor” şi implementat în parteneriat de Agenţia Naţională Antidrog, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor - Secţia Română, Regiunea 6 Bucureşti, şi Fundaţia Mobexpert.


 


,,NECENZURAT” funcţionează în 15 ţări din Europa, iar în România, în perioada de pilotare 2009 - 2011, a avut ca beneficiari peste 2500 de elevi, din 80 de clase a VI-a din Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi, Timişoara, Tulcea. În acelaşi interval, proiectul a fost implementat şi în Croaţia, Lituania, Kirghistan şi Federaţia Rusă. 


 


Eficienţa celor 12 activităţi ale proiectului a fost dovedită de rezultatele studiului realizat de către OED Piemonte - Piedmont Centre for Drug Addiction Epidemiology şi Public Health School - University of Torino, în urma implementării sale în cele 5 ţări.


 


De asemenea, în Raportul anual privind situaţia drogurilor în Europa 2010, realizat de către Observatorul European pentru Droguri şi Toxicomanie de la Lisabona, se regăsesc aprecieri importante privind eficienţa acestui proiect.


 


În baza acestor considerente, ,,NECENZURAT” a fost inclus pe lista proiectelor finanţate prin H.G. nr. 1102 din 18 septembrie 2008 privind aprobarea Programului naţional de asistenţă medicală, psihologică şi socială a consumatorilor de droguri 2009-2012.


 


În acest scop, în perioada  2 - 8 decembrie a.c., este programată o activitate de formare prin care vor fi pregătiţi 94 de formatori judeţeni (câte doi formatori de judeţ), selecţionaţi din rândul specialiştilor în prevenire ai centrelor de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog ale ANA, consilierilor şcolari din centrele judeţene de resurse şi asistenţă educaţională (CJRAE) şi profesorilor care au implementat proiectul în anii precedenţi.


 


Aceştia vor avea misiunea dezvoltării proiectului la nivelul fiecărui judeţ, prin formarea cadrelor didactice de gimnaziu şi cuprinderea în proiect în următorii ani a unui număr cât mai mare de copii din grupa de vârstă 12-14 ani.      


Optimal Media 

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Activitatea Lecturile Regatul Cuvintelor de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată concursuluiTinere Condeie.
Activitatea ”Lecturile Regatul Cuvintelor” de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată celui mai longeviv concurs de creație literară pentru elevi - Tinere Condeie. Sunt invitați să citească din opera lor laureații din toate timpurile ai concursului, participanții la cenaclul...
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.