Optimal Media
Concursul Național de Literatură REȚEAUA LITERARĂ - ediția a V-a - 2019  |   DRUMUL POVEȘTILOR. PE URMELE MARILOR POVESTITORI, un proiect menit să îi aducă pe copii mai aproape de autorii români de povești  |   Prejudiciu produs statului român, recuperat  |   Crăciun Fericit tuturor prietenilor!  |   Semnarea Programului de cooperare culturală între Ministerul Culturii și Identității Naționale și Ministerul Culturii din Palestina  |  
  Accente
05.11.2015

Alegerile anticipate, ultima sansa de salvare a partidelor politice actuale

Aud tot mai des vorbindu-se despre alegeri anticipate. Este o pozitie pe care o sustine indeosebi opozitia, in frunte cu PNL. Chiar astazi, Alina Gorghiu, a anuntat, cu Vasile Blaga alaturi, ca aceasta este pozitia partidului.
Propunerea pare de bun simt si reuseste ca convinga un anumit numar de oameni care s-au saturat de actualul parlament, ineficient si supradimensionat. Pare sa fie un vot de blam dat actualilor alesi pentru esecul lor.
Daca privesti mai cu atentie, nu ai cum sa nu observi ca aceasta propunere, inaintata cu o suspecta graba, convine de minune partidelor existente pe esichierul politic. Nu va mai fi o majoritate controlata de PSD, ci una care va avea in centru PNL-ul. Se schimba ceva major in tara? Tinerii aflati in strada de doua zile spun ca s-au saturat de intreaga clasa politica, deci si partidul care are toate sansele sa obtina majoritatea dupa alegeri. Iata de unde provine graba. Este o incercare disperata a actualei clase politice de a se salva, de a profita cat mai mult de o nemultumire populara ce pare sa fie in crestere. Pentru politicieni exista instinctul politic si este de inteles ca profite de o conjuctura ivita peste noapte pentru a ajunge la guvernare. Dar cei aflati in strada, intreb din nou: vor acelasi lucru? Evident ca nu!
Si atunci este limpede ca nu alegerile anticipate este solutia. Societatea civila are nevoie de timp pentru a se coagula, pentru a se cristaliza programe, pentru a da nastere unei forte politice noi, validate la judecatorie, pentru a se detasa lideri morali, acceptati de aceasta Românie morala. Toate aceste lucruri nu se pot obtine in termen de doua-trei luni de zile.
Dar ne punem intrebarea ce facm pana atunci? Cine guverneaza România? Deocamdata avem un premier interimar, domnul Sorin Campeanu, iar presedintele Iohannis a anuntat ca va chema la consultari si un nou actor: societatea civila. Solutia ar fi sa avem un guvern de tehnocrati, sustinut de acest parlament care ar trebui sa profite de ultima sansa de a nu iesi din istorie pe cea mai laturalnica usa.
Sunt convins ca partidele vor incerca sa ii revopseasca pe oamenii lor in haine de tehnocrati, de specialisti, de apolitici. Iata de ce reprezentantii acestei miscari morale trebuie sa fie extrem de atenti si sa mearga la Cotroceni cu lectia foarte, foarte bine invatata si cu propuneri responsabile, bine gandite, de oameni. Oameni care nu trebuie sa fie acuzati ca au fost intr-o tabara sau alta. Are Romania astfel de oameni? Are, dar sistemul de promovare clientelar al partidelor politice le-a interzis accesul spre parghiile de putere.
Petre Craciun
captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Activitatea Lecturile Regatul Cuvintelor de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată concursuluiTinere Condeie.
Activitatea ”Lecturile Regatul Cuvintelor” de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată celui mai longeviv concurs de creație literară pentru elevi - Tinere Condeie. Sunt invitați să citească din opera lor laureații din toate timpurile ai concursului, participanții la cenaclul...
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.