Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Accente
17.11.2010

Barack Obama decoreaza un sergent cu Medalia de Onoare, iar Gabriel Oprea il medaliaza pe Emil Boc

Doua tari, doua sisteme... Preşedintele american, Barack Obama, l-a decorat pe un sergent american cu Medalia de Onoare - cel mai mare ordin militar de decorare pentru vitejie împotriva duşmanului.


Sergentul Salvatore Giunta, care a luptat în Afganistan, este primul om în viaţă care a primit acest ordin, după perioada conflictului armat din Vietnam. Medalia de Onoare a fost înmânată pentru cavalerism. Şi mai înainte luptătorii din Afganistan şi Irak au fost decoraţi cu Medalia de Onoare, însă acestea au fost înmânate post-mortem, informeza Publika TV.


La noi, ministrul Apararii Nationale a instituit emblema "Onoarea Armatei României", cea mai înaltă distincţie pe care o conferă Armata Română, si, dupa numai cateva luni, i-a inmanat-o sefului sau de Guvern, premierul Emil Boc. Ceremonia a avut loc la Cercul Militar Naţional, în cadrul unei festivităţi dedicate Zilei Armatei Române.


Parca este o diferenta intre cele doua modele.


Update


Am primit la redactie un punct de vedere al Biroului de Presa al MApN fata de materialul de mai sus, prin care reprezentantii Armatei ne arata ca ministrul Gabriel Oprea a medaliat mai multi militari care au actionat in diferite teatre de operatiuni. Nu am negat acest lucru. Ceea ce notam este ca ministrul Apararii ii confera o emblema abia instituita, seful sau de Guvern si al partidului aflat la guvernare. Pentru care merite?


Nu asteptam niciun raspuns. Iata continutul punctului de vedere al biroului de presa.


Pe 25 octombrie a.c., de Ziua Armatei României, ministrul apărării naţionale Gabriel Oprea i-a conferit sergentului (r) Daniel Porumb cea mai înaltă distincţie militară - "Emblema Onoarea Armatei României". Ceremonia de decorare a avut loc la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central din Bucureşti.


Aflat în Irak, cu Batalionul 495 Infanterie, Daniel Porumb a fost rănit în data de 14 aprilie 2007, în timpul executării unei misiuni de patrulare lângă Tallil.


În cadrul unei alte ceremonii, desfăşurate pe 20 octombrie 2010, la sediul Ministerului Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, ministrul apărării, a conferit „Emblema Onoarea Armatei României” unor militari români care acţionează în teatrul de operaţii din Afganistan.


Plutonierul Vasile Zbâncă, rănit în misiune şi aflat la Centrul Medical regional din Landstuhl, Germania, a fost medaliat în semn de recunoştinţă pentru devotamentul şi curajul manifestate în timpul îndeplinirii misiunii în teatrul de operaţii din Afganistan. Distincţia a fost primită de soţia acestuia, Alina Zbâncă, împreună cu băieţelul lor, Andrei Gabriel.


Au mai fost decoraţi pentru merite deosebite în misiuni în teatrele de operaţii, plutonierul Radu Pavel şi fruntaşul Sandu Zoltan Balogh, care ulterior au plecat către Afganistan, baza Lagman din provincia Zabul, unde au dus şi altor şase camarazi, aflaţi la datorie în linia întâi a luptei împotriva terorismului internaţional, cea mai înaltă distincţie militară care le-a fost conferită: Emblema Onoarea Armatei României”.


Petre Craciun

captcha reîncarcă imaginea

Comentarii

Publicat de: Optimal Media

Am primit la redactie un punct de vedere al Biroului de Presa al MApN fata de materialul de mai sus, prin care reprezentantii Armatei ne arata ca ministrul Gabriel Oprea a medaliat mai multi militari care au actionat in diferite teatre de operatiuni. Nu am negat acest lucru. Ceea ce notam este ca ministrul Apararii ii confera o emblema abia instituita unui civil, seful sau de Guvern si al partidului aflat la guvernare. Pentru care merite? Nu asteptam niciun raspuns.

Publicat de: Biroul de Presa M.Ap.N.

Precizari M.Ap.N. Pe 25 octombrie a.c., de Ziua Armatei României, ministrul apărării naţionale Gabriel Oprea i-a conferit sergentului (r) Daniel Porumb cea mai înaltă distincţie militară - "Emblema Onoarea Armatei României". Ceremonia de decorare a avut loc la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central din Bucureşti. Aflat în Irak, cu Batalionul 495 Infanterie, Daniel Porumb a fost rănit în data de 14 aprilie 2007, în timpul executării unei misiuni de patrulare lângă Tallil. În cadrul unei alte ceremonii, desfăşurate pe 20 octombrie 2010, la sediul Ministerului Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, ministrul apărării, a conferit „Emblema Onoarea Armatei României” unor militari români care acţionează în teatrul de operaţii din Afganistan. Plutonierul Vasile Zbâncă, rănit în misiune şi aflat la Centrul Medical regional din Landstuhl, Germania, a fost medaliat în semn de recunoştinţă pentru devotamentul şi curajul manifestate în timpul îndeplinirii misiunii în teatrul de operaţii din Afganistan. Distincţia a fost primită de soţia acestuia, Alina Zbâncă, împreună cu băieţelul lor, Andrei Gabriel. Au mai fost decoraţi pentru merite deosebite în misiuni în teatrele de operaţii, plutonierul Radu Pavel şi fruntaşul Sandu Zoltan Balogh, care ulterior au plecat către Afganistan, baza Lagman din provincia Zabul, unde au dus şi altor şase camarazi, aflaţi la datorie în linia întâi a luptei împotriva terorismului internaţional, cea mai înaltă distincţie militară care le-a fost conferită: Emblema Onoarea Armatei României.


Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.