Optimal Media
Concursul Național de Literatură REȚEAUA LITERARĂ - ediția a V-a - 2019  |   DRUMUL POVEȘTILOR. PE URMELE MARILOR POVESTITORI, un proiect menit să îi aducă pe copii mai aproape de autorii români de povești  |   Prejudiciu produs statului român, recuperat  |   Crăciun Fericit tuturor prietenilor!  |   Semnarea Programului de cooperare culturală între Ministerul Culturii și Identității Naționale și Ministerul Culturii din Palestina  |  
  Accente
17.12.2011

Ceausescu nu mai e, dar ramane dictatura....

La 22 de ani de la marea schisma a Romaniei, traim inca sub dictatura. Inca din primele luni ale "democratiei", gandirea ceausista a ramas stapana pe mintea romanului. Dupa doua decenii inca exista oameni ce privesc cu nostalgie Epoca Ceausescu. Privind in urma incercam adesea sa stergem cu buretele mocirla in care ne-a  bagat lupta pentru libertate.


In tot acest timp, tot ceea ce ne apropie de democratie este legislatia, restul a ramas dictatura. Nici acum nu am invatat sa apreciem ce altii au facut pentru noi. Inca traim precum legendele vii si ne credem Dumnezei. Nu suntem nici zei, nici atotstiutori -suntem oameni.


Cu mana asta de egcentristi ce conduc ce a mai ramas din visul revolutionarilor vom ramane blocati in  secolul I. Democratia inseamna puterea poporului, nu dorinta malitioasa a unui singur om. In aceata tara toata lumea functioneaza dupa dorinta unui singur om: Traian Basescu!


Vom ajunge sa respiram doar daca ne da voie actualul presedinte. Suntem marionete sociale si asa vom ramane pana cand nu vom pune capat dictaturii. Moartea celor ce au visat daramarea regimului comunist va fi in zadar daca un nene copiaza intocmai modelul ceausist de conducere.


Revolutia din 1989 va ramane o simpla bulibaseala daca mai acceptam: ignoranta, tupeul si mai ales nesimtirea. Suntem oameni si dorim sa traim ca atare, nu precum detinutii de la Auschwitz...


Corina Enache


 

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Activitatea Lecturile Regatul Cuvintelor de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată concursuluiTinere Condeie.
Activitatea ”Lecturile Regatul Cuvintelor” de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată celui mai longeviv concurs de creație literară pentru elevi - Tinere Condeie. Sunt invitați să citească din opera lor laureații din toate timpurile ai concursului, participanții la cenaclul...
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.