Optimal Media
Concursul Național de Literatură REȚEAUA LITERARĂ - ediția a V-a - 2019  |   DRUMUL POVEȘTILOR. PE URMELE MARILOR POVESTITORI, un proiect menit să îi aducă pe copii mai aproape de autorii români de povești  |   Prejudiciu produs statului român, recuperat  |   Crăciun Fericit tuturor prietenilor!  |   Semnarea Programului de cooperare culturală între Ministerul Culturii și Identității Naționale și Ministerul Culturii din Palestina  |  
  Accente
13.12.2010

Cehia: Manechine de poliţiste în fustiţă pentru încetinirea traficului

Peste tot în lume o bună parte a incidentelor rutiere survenite pe străzile oraşelor sunt cauzate de excesul de viteză. Pentru a evita ca străzile urbane să fie întotdeauna confundate cu pistele de formula 1, câţiva primari din mai multe localităţi din Republica Cehă au găsit o soluţie cu adevărat inovatoare: manechine antitrafic în minijupe. Este vorba de cartoane în mărime naturală care reprezintă poliţiste îmbrăcate în minijupe, ţinând în mână paleta obişnuită a poliţistului de la circulaţie. Plasate de câteva luni pe marginile arterelor principale, aceste manechine influenţează de o manieră pozitivă atitudinea conducătorilor auto, arata Corriere della Sera.


După spusele primarului din localitatea cehă Mrakotin, tamponările şi amenzile pentru exces de viteză s-au diminuat drastic de când aceşti agenţi-manechini au fost plasaţi pe străzile din oraşul său. Când automobiliştii observă de la distanţă aceste false poliţiste – susţine primul cetăţean al oraşului respectiv – ei încetinesc în mod automat. Acelaşi primar a exclus ideea că şoferii micşorează viteza pentru a admira picioarele manechinelor, el afirmând că încetinirea automată e provocată de vederea uniformei de poliţie!


Ioan Hurdubaie

captcha reîncarcă imaginea

Comentarii

Publicat de: SVKXE8G4AH

Heck yeah bae-bye keep them coming!

Publicat de: 5HnPyS8E

Haha, shouldn't you be charging for that kind of kn?deewglo!


Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Activitatea Lecturile Regatul Cuvintelor de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată concursuluiTinere Condeie.
Activitatea ”Lecturile Regatul Cuvintelor” de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată celui mai longeviv concurs de creație literară pentru elevi - Tinere Condeie. Sunt invitați să citească din opera lor laureații din toate timpurile ai concursului, participanții la cenaclul...
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.