Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Accente
05.02.2013

Concluziile raportului privind hartuirea sexuala si discriminarea femeilor din MAI

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a anuntat, luni, cu prilejul unei conferint de presa, ca studiul care s-a facut cu participarea a 70 % din personalul feminine din MAI arata ca nu exista cazuri numeroase de hartuire sexuala si discriminare a femeilor din minister. Stroe a mai aratat ca exista arme si structuri din MAI la care nu s-a facut niciun fel de observatie in concluziile studiului, el mentionand in acest sens Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, Politia de Frontiera si Jandarmeria Romana, unde nu au fost indicii, sesizari si reclamatii privind acte de hartuire sau discriminare in randul angajatelor.


In ceea ce priveste Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR), Stroe a spus ca din studiu se desprinde concluzia potrivit careia nu exista o tendinta de manifestare a unor acte de hartuire si discriminare, precizand ca, la un total de 52.000 de angajati, "doua-trei cazuri nu insemneaza nimic". Ministrul a subliniat insa ca este vorba despre o chestiune grava si daca exista un singur caz de acest fel si ca trebuie luate masuri disciplinare si de sesizare a Parchetului.


Radu Stroe a mai anuntat ca vor fi luate doua tipuri de masuri, cu caracter de politici publice si, respectiv, organizatorice. In ceea ce priveste masurile cu caracter de politici publice, demnitarul a spus ca va fi creat un mecanism institutional de avertizare rapida a cazurilor de hartuire sau discriminare care sa fie din afara sistemului. Astfel, prin aceasta masura, cei in cauza nu vaor mai avea obligatia sa raporteze pe cale ierarhica un caz de hartuire sau discriminare, asa cum se intampla pana acum. O alta masura cu caracter de politica publica va fi proiectarea si implementarea la nivelul MAI a unui sistem de avertizare timpurie a cazurilor de acest fel.


In privinta masurilor de organizatorice, de management institutional, Stroe a spus ca va fi desfasurata o campanie de informare la nivelul structurilor din MAI, astfel incat "toata lumea sa stie ca trebuie sa fie respectata si sa sesiseze daca nu este respectata". Alte masuri din aceasta categorie, a adaugat ministrul, se refera la organizarea de sesiuni de pregatire pentru prevenirea discriminarii, precum si la realizarea unui studiu amplu pe baza caruia sa poata fi construite alte politici publice si sa fie corectat ce exista in statutul MAI, informeaza ziare.com. Alături de ministrul Radu Stroe, la conferinta de presa au mai participat inspectorul general al Poliţiei Române, chestor şef de poliţie Petre Tobă şi şeful Centrului de Psihosociologie al M.A.I., comisar şef de poliţie dr. Darius Mihai Turc


Optimal Media

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.