Optimal Media
Concursul Național de Literatură REȚEAUA LITERARĂ - ediția a V-a - 2019  |   DRUMUL POVEȘTILOR. PE URMELE MARILOR POVESTITORI, un proiect menit să îi aducă pe copii mai aproape de autorii români de povești  |   Prejudiciu produs statului român, recuperat  |   Crăciun Fericit tuturor prietenilor!  |   Semnarea Programului de cooperare culturală între Ministerul Culturii și Identității Naționale și Ministerul Culturii din Palestina  |  
  Accente
09.01.2012

Corina Cretu: Propunerea lui Tokes, referitoare la principiul proportionalitatii etnice sfideaza orice principiu democratic

Eurodeputatul PSD, Corina Creţu, afirma că propunerea lui Laszlo Tokes referitoare la principiul proporţionalităţii etnice reprezintă un afront adus democraţiei.


„Propunerea lui Laszlo Tokes denotă fie diletantism în materie de politică, fie rea-voinţă. În ambele cazuri, el aduce un afront grav democraţiei. Principiul reprezentării proporţionale nu poate fi aplicat doar minorităţilor. Un sistem electoral trebuie să fie valabil pentru întreaga populaţie. Indiferent că este vorba despre vot uninominal sau vot cu reprezentare proporţională, acelaşi sistem trebuie pus în aplicare pentru toţi”, susţine europarlamentarul Corina Creţu.


Corina Cretu mai declara că nu poate fi vorba de o defavorizare a comunităţii maghiare în condiţiile în care UDMR s-a aflat la putere în toţi aceşti ani: „Intenţia lui Laszlo Tokes, pe lângă faptul că este profund anti-democratică, nici măcar nu se justifică. Minoritatea maghiară nu este nicidecum defavorizată, din moment ce UDMR a făcut parte din coaliţia de guvernare în toţi aceşti ani. Comunitatea maghiară din România nu are nevoie de reguli preferenţiale în ceea ce priveşte alegerea reprezentanţilor săi”, completează eurodeputatul PSD.


În plus, Corina Creţu evidenţiază faptul că Traian Băsescu nu are drept de iniţiativă legislativă şi, prin urmare, sprijinul cerut de Laszlo Tokes şefului statului este lipsit de temei..


Optimal Media

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Activitatea Lecturile Regatul Cuvintelor de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată concursuluiTinere Condeie.
Activitatea ”Lecturile Regatul Cuvintelor” de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată celui mai longeviv concurs de creație literară pentru elevi - Tinere Condeie. Sunt invitați să citească din opera lor laureații din toate timpurile ai concursului, participanții la cenaclul...
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.