Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Accente
22.04.2013

Crin Antonescu: Aparitia Iniţiativei România Liberală este o bigamie politica

Preşedintele PNL Crin Antonescu se pronunta categoric impotriva aparitiei Iniţiativei România Liberală, pe care o numeste “bigamie politica” ce nu poate fi tolerate. Antonescu a mai afirmat, citat de Jurnalul National, ca cine isi va lega numele de IRL va fi exclus din partid.


"Ca e mare, ca e mica, fundatia asezamnatul respectiv nu dauneza PNL. Soarta PNL nu poate fi infuentata de astfel de fundatii fara legitimate, lipsite de consistenta. Este inacceptabil ca vreun membru al PNL sa faca parte, sa sustina, sa se asocieze in vreun fel cu un grup de oameni al carui document fondator si fundamental este indreptat in totalitate impotriva PNL(...) Este pur si simplu un micut si plicticos manifest anti-PNL. In sensul aceasta rezulta ca este inaccceptabil si nu va fi tolerat ca un membru al PNL sa nu se asocieze cu asa ceva. Acest tip de bigamie politica, de promiscuitate politica nu va fi tolerat. Politic daca este inacceptabil inseamna ca nu va mai fi membru al PNL. Ori va fi o decizie demna de demisie din PNL si daca nu are aceasta demnitate va fi exclus un astfel de membru. Noi asteptam acum Invierea Domnului si dupa Sarbatorile de Pasti daca va fi cazul sa luam anumite decizii le vom lua", a declarat Antonescu


Iniţiativa "România Liberală" este un proiect al cuplului Andrei Chiliman - Calin Popescu Tariceanu si urmeaza sa se lanseze luni, printre invitaţi numarandu-se Mihai-Răzvan Ungureanu, Sever Voinescu, Daniel Dăianu, Stelian Tănase, precum şi alte personalităţi de dreapta ale vieţii publice din România.


Din programul propus de IRL


"Într-o societate românească, marcată de criza economică, instituţională şi morală, într-o societate în care oamenii care produc cel mai mult sunt cel mai puţin reprezentaţi politic, 'Iniţiativa România Liberală' promovează valorile liberalismului clasic: libertatea politică a individului, libertatea de iniţiativă economică, proprietatea privată, responsabilitatea personală, conservatorismul moral şi statul de drept. De asemenea, în contextul crizei pe care o traversează dreapta românească, 'Iniţiativa România Liberală' propune iniţierea unui dialog între oamenii cu valori autentic liberal-conservatoare, din mediul politic, civic sau încă neimplicaţi politic, în scopul identificării celor mai bune soluţii de construire a unei oferte politice credibile pentru românii liberali", susţin iniţiatorii.


''Trebuie să depăşim momentul istoric în care politica se face exclusiv în funcţie de un om sau de un grup de interese, oricât de puternică ar fi personalitatea acestuia sau influenţa unui grup. Noi, membrii Iniţiativei 'România Liberală', suntem uniţi de credinţa în libertate şi de convingerea că unica soluţie de a trăi într-o societate liberă şi prosperă este soluţia occidentală: statul de drept, cu instituţii stabile şi echilibrate, cu o Justiţie independentă, într-o Românie capitalistă. Constituirea urgentă a soluţiei politice de dreapta, autentică şi credibilă, este o necesitate a societăţii româneşti. De aceea considerăm că trebuie să acţionăm cu rapiditate şi eficienţă în acest sens, plecând de la ceea ce ne uneşte şi lăsând la o parte ceea ce ne dezbină", se arată în manifestul citat de Agerpres.Replica lui Calin Popescu Tariceanu
„Mi se pare deplorabilă declaraţia lui Crin Antonescu pentru că într-un partid modern e firesc să existe diferite curente de gândire. Proiectele au nevoie de o abordare liberală sub care frământările societăţii româneşti ne obligă pe noi liberalii să avem o abordare care să ne identifice clar în aceste confruntări, dezbateri pe teme mari, unde o voce liberală este necesară. Înainte de a face considerente despre o astfel de platformă, cred că trebuie să vedem care este conţinutul ideatic, la ce ne referim. Orice atitudine este altfel prematură”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la România TV. Pe de altă parte, potrivit rtv.net, Tăriceanu a ținut să sublinieze că el nu este implicat în Iniţiativa România Liberală. „În pofida unui comunicat de presă pe care l-a dat Iniţiativa România Liberală (în care Tăriceanu nu era trecut drept invitat la lansare, n.r.) văd ca sunt inclus în această Iniţiativă. Nu pot decât să salut orice persoană care doreşte să participe la o dezbatere liberală, dar nu fac parte din aceasta iniţiativă. Orice dezbatere ideologică pe zona liberală nu poate decât să o susţin, pot să fiu sau nu de acord cu ideile unora, trebuie să fie atitudinea comună a tuturor oamenilor cu o credinţă liberală. Nu cred că este firesc într-un partid modern, democratic să vorbim despre excluderi. Trebuie să vorbim despre incluziune pentru a atrage toţi oamenii valoroşi. (…) Nu cred că este o mişcare care se poate confunda cu un partid. Dacă o consideraţi partid, greşiţi”, a spus Tăriceanu.
Optimal Media

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.