Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Accente
01.06.2010

Cristian Preda nu este de acord cu optiunea lui Seitan de a arunca toate costurile sociale pe umerii bugetarilor si pensionarilor

Consilierul prezidential Cristian Preda il critica pe ministrul Mihai Seitan, pe care il acuza ca se exprima cu dificultate, cu mare intarziere, Preda nefiind de acord cu optiunea de a arunca toate costurile sociale pe umerii bugetarilor si pensionarilor.


“Declarând că nu e exclus ca în 2011 salariile bugetarilor să fie diminuate cu 30-50%, ministrul Şeitan confirmă faptul că opţiunea costurilor sociale semnificative este pe agendă. Agenda gestionării crizei economice. Aşa cum am spus şi în postarea anterioară, cred că trebuie găsită o alternativă. Dar pentru a defini o alternativă e nevoie de compromis politic”, noteaza Preda pe blogul sau.


Cristian Preda mai noteaza ca partidele parlamentare au ales radicalizarea poziţiilor, inclusiv prin solicitarea unor alegeri înainte de termen, acasta radicalizare putand aduce status quo politic, dar şi o criză socială.


“Nu e vina mea că ministrul se exprimă cu mare dificultate şi, de altfel, cu mare întârziere. De fapt, ceea ce este relevant din discuţia iscată chiar de domnia sa e tema costurilor sociale mari care ar trebui să fie suportate de bugetari şi pensionari, şi doar de ei. Domnul Şeitan asumă această opţiune fără nici o ezitare. E o atitudine pe care nu o pot îmbrăţişa. Pe de altă parte, am serioase îndoieli că actuala criză a deficitului public va fi depăşită prin măsurile anunţate. Dimpotrivă, cred că situaţia va fi şi mai gravă la toamnă”, isi exprima pesimismul consilierul prezidential.


Petre C.


 

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.