Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Accente
28.09.2011

Favoarea cianurii diluate de la Rosia Montana

La solicitarea ministrului mediului, Laszlo Borbely, Roşia Montana Gold Corporation a fost invitată să ia în consideraţie posibilitatea de a reduce concentraţia de cianură din lacul de acumulare a reziduurilor sub 5 miligrame pe litru.


Deşi se baza, probabil, pe faptul că propusese un nivel deja la jumătatea celui maxim admis (10 miligrame pe litru), compania şi-a făcut socotelile şi a concluzionat că acest lucru s-ar putea realiza, însă ... cu cheltuieli foarte mari. Reprezentanţii RMGC au făcut public faptul că scăderea concentraţiei de cianură din iazul de decantare la 3 miligrame pe litru ar fi posibilă, dar foarte costisitoare, sumele vehiculate fiind de ordinul zecilor de milioane de dolari. Declaraţia a sunat ca şi cum, investind această sumă în îmbunătăţirea condiţiilor de exploatare, RMGC face, de fapt, o favoare României, una de care, la urma urmei, se putea lipsi. Într-un fel, exploatatorii au dreptate, căci, ce importanţă are cota cianurii câtă vreme resursele ies la suprafaţă? De altfel, ori cu 5 miligrame, ori cu 3 miligrame, dacă se produce un accident, tot catastrofă ecologică se numeşte!


Interesant e că, în loc să militeze împotriva exploatării pur şi simplu sau, măcar, împotriva exploatării pe bază de cianură, Ministerul Mediului încearcă, în fond, să împace capra şi varza. Exact acelaşi lucru îşi propune mai nou şi Consiliul Naţional al Audiovizualului, care a cerut mass-mediei să ofere publicului numai puncte de vedere calificate atât pro, cât şi contra, exploatării. Oricum televiziunile nationale au „interdictie” sa prezinte vreo stire negativa despre proiectul Rosia Montana. Nu va mai trece mult şi ne va fi interzis să milităm contra şi pe  blog...


Deputat Mugurel Surupăceanu

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.