Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Accente
10.12.2010

Iliescu: „E dovadă de prostie să spui că serviciile de spionaj au instrumentat Revoluția”

Fostul șef de stat al României Ion Iliescu a discutat, joi, despre evenimentele din decembrie 1989 și a lansat un atac dur la adresa celor care susțin că Revoluția a fost pusă în scenă de „serviciile de spionaj”. Iliescu este de părere că majoritatea celor care susțin acest lucru au o cultură limitată.


"De 20 de ani ne confruntăm cu încercările de a cultiva confuzii în jurul acestei chestiuni: ce a fost în decembrie 1989: a fost revoluţie, a fost lovitură de stat? Pe unii îi înţeleg. Nu au cultura necesară - cultură politică, cultură istorică - să înţeleagă aceste evenimente şi, mă rog, scriu, dar fac o gazetărie din asta de proastă calitate, de periferie intelectuală. Dar alţii, cum este Stoenescu istoricul, care nu poate fi bănuit că este un tip care nu ştie despre ce este vorba, însă în toate scrierile lui cultivă în mod conştient anumite confuzii", a spus fostul șef de stat, potrivit Mediafax.


"Ideea că Revoluţia a fost făcută de servicile de spionaj este o prostie, nu numai o naivitate. Apoi mai este şi această idee de revoluţie, lovitură de palat declanşată de forţe externe. Serviciile de spionaj nu lipsesc niciodată din locurile în care se produc nişte evenimente, pentru că asta este datoria lor, să fie prezente. Dar să pui pe seama unor servicii străine capacitatea de a ridica mase populare, asta este o prostie, nu numai o naivitate", a conchis Ion Iliescu. (Foto: nato.int)


Optimal Media

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.