Optimal Media
Concursul Național de Literatură REȚEAUA LITERARĂ - ediția a V-a - 2019  |   DRUMUL POVEȘTILOR. PE URMELE MARILOR POVESTITORI, un proiect menit să îi aducă pe copii mai aproape de autorii români de povești  |   Prejudiciu produs statului român, recuperat  |   Crăciun Fericit tuturor prietenilor!  |   Semnarea Programului de cooperare culturală între Ministerul Culturii și Identității Naționale și Ministerul Culturii din Palestina  |  
  Accente
22.02.2013

Intalnire a scriitorului de literatura pentru copii Petre Craciun cu elevii Scolii nr. 149 din Capitala

Astazi (joi 21 februarie) m-am intalnit cu sase clase de la Scoala Generala nr. 149 din Capitala (I-IV), in cadrul Proiectului educational „Cartea”, coordonat de director prof. Enea Florentina Amalia. Este un proiect care se deruleaza de mult in scoala, avand ca locatie frumoasa biblioteca din incinta scolii.


A fost extraordinar de frumos, pentru majoritatea copiilor fiind prima intalnire cu un scriitor de literatura pentru copii. Cei mici m-au scos la tabla, punandu-ma sa recit versuri din „Taina ghemului de ata”, sa le citesc povesti din „Floarea intelepciunii si iarba puterii” sau sa le vorbesc despre prietenia dintre Ioana cu cainele Codita, din volumul „Candva ma chema Codita”.


Copiii au fost adorabili... Le-am vorbit si despre viitorul volum, „Cruciada pisicilor” care va aparea peste nici doua luni. Nu am scapat pana nu le-am spus la ce volum de povesti lucrez, asa incat au aflat ca peste cel mult patru-cinci luni va aparea volumul „Povestea balurului beteag”. Suna bine, trebuie sa recunoasteti? Copiii m-au terorizat cu intrebari despre acest balaur care are probleme de la nastere. Parintii sai aveau cate cinci sau sapte capete, iar el avea unul singur. Unde mai pui ca avea si un betesug la un picior. Cu toate acestea, era extrem de inteligent. Ce spuneti, asa este ca va amuza o poveste in care balaurul devine personaj pozitiv?


A fost o intalnire care nu se poate uita usor. Au participat clasa I (invatator Boboc Domnica), a II-a (Edu Camelia si Tritescu Mihaela), a III-a (Pavaloaie Nicoleta si Tanasie Daniela) si a IV-a (invatator Stefan Irina).


PS- Este minunat pentru ei sa vada cum arata un scriitor, sa ii pune intrebari cat mai diverse. Pe mine m-au intrebat cum scriu (de mana sau la calculator) daca scriu ziua sau noaptea, de unde imi iau subiectele, cu cine semana personajele mele, ce urmeaza, de unde am atata imaginatie etc, etc. Erau fascinati si traiau la intensitate maxima lectura.


Scriitorii trebuie sa coboare din turnul de fildes, unde este prea multa singuratate, si sa dea pieptul cu cititorii. Altfel, tabletele si pdf-urile ne mananca!!!


Atasam cateva fotografii facute de colegul Robert Cilinca.


Petre Craciun
_dsc9093_730
_dsc9087_730
_dsc8940_730

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Activitatea Lecturile Regatul Cuvintelor de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată concursuluiTinere Condeie.
Activitatea ”Lecturile Regatul Cuvintelor” de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată celui mai longeviv concurs de creație literară pentru elevi - Tinere Condeie. Sunt invitați să citească din opera lor laureații din toate timpurile ai concursului, participanții la cenaclul...
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.