Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Accente
06.07.2012

La multi ani academicianului Constantin Bălăceanu-Stolnici la implinirea a 89 de ani

Astazi, 6 iulie,  este ziua academicianului Constantin Bălăceanu-Stolnici, una dintre cele mai proeminente personalitati ale ultimelor decenii. Medic neurolog, pioner în domeniul neurociberneticii, profesor de Neuropsihologie și Anatomie a Sistemului nervos, membru de onoare al Academiei Române, Bălăceanu-Stolnici s-a nascut in 1923 in Bucuresti, in familia nobiliara a Balacenilor.


A urmat Liceul „I.C. Brătianu” din Pitești, unde a dat bacalaureatul în 1941. Între anii 1941-1947 urmează cursurile Facultății de Medicină din București, iar in 1948 obtine titlul de Doctor în Medicină și Chirurgie, cu teza Considerații asupra complexului cerebelo-dento-olivar, realizată sub conducerea profesorului Ion T. Niculescu.


In perioada 1944-1949 este preparator și asistent la catedra de Anatomie (prof. Gr.T. Popa și apoi prof. E. Repciuc), iar intre 1949-1952 asistent la catedra de Neurologie (prof. N. Ionescu-Sisești). În 1952 este exclus de la catedră și din Institutul Medico-Farmaceutic, pe motive politice.


În 1967 a fost confirmat Doctor în Științe Medicale de către IMF-București și Ministerul Învățământului.


1971-1972 profesor suplinitor la catedra de Cibernetică generală la Facultatea de Filozofie a Universității din București.


La ora actuala, academicianul Balaceanu Stolnici este Președinte de Onoare al Universității Ecologice din București, profesor de Neuropsihologie și Anatomie a Sistemului Nervos, profesor de Istoria Culturii și Științei si Președinte al Societății Ateneul Român.


Alte titluri detinute: Profesor asociat la Universitatea din Newcastle-upon-Tyne (Anglia), Universitatea Pontificală din Porto Alegre (Brazilia), Universidad Internacional Menéndez Pelayo din Santander (Spania), Academia Medicală Cataloneză din Barcelona (Spania), Colegiul de Medicină din Paris (Franța).


Academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici este presedinte al Centrului International Antidrog si pentru Drepturile Omului (CIADO), organizatie creata cu scopul desfasurarii de programe sau proiecte in domeniul prevenirii traficului si consumului de droguri, in domeniul tratamentului, recuperarii si reinsertiei sociale a dependentilor de droguri, alcool, tutun etc., in domeniul prevenirii virusului HIV / SIDA, al traficului cu fiinte umane, al terorismului, crimei organizate, coruptiei si altor domenii ce privesc apararea drepturilor omului si a libertatilor sale fundamentale.


In curand acad. Constantin Balaceanu - Stolnici presedinte CIADO Romania va lansa cea mai complexa lucrare despre droguri "DROGURI TENTATII si DEPENDENTA" , 430 pagini intr-o prezentare de exceptie realizata de tipografia INTACT. Lucrarea trateaza drogurile sub aspect istoric, cultural, antropologic, medical, social .


Bălăceanu-Stolnici va putea fi vazut, in curand in filmul documentare „Drogurile, viata pe contrasens”, ralizat de Agentia Nationala Antidrog.


Redactia Optimal Media ii ureaza La multi ani academicianului Bălăceanu-Stolnici si putere de munca in proiectele sale care nu tin cont de varsta. (Sursa informatii: Wikipedia)


Petre Craciun


 

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.