Optimal Media
Concursul Național de Literatură REȚEAUA LITERARĂ - ediția a V-a - 2019  |   DRUMUL POVEȘTILOR. PE URMELE MARILOR POVESTITORI, un proiect menit să îi aducă pe copii mai aproape de autorii români de povești  |   Prejudiciu produs statului român, recuperat  |   Crăciun Fericit tuturor prietenilor!  |   Semnarea Programului de cooperare culturală între Ministerul Culturii și Identității Naționale și Ministerul Culturii din Palestina  |  
  Accente
02.07.2010

Liberalii au sesizat CCR cu privire la neconstituţionalitatea reducerii salariilor bugetare cu 25%

Partidul Naţional Liberal (PNL) a sesizat Curtea Constituţională (CCR) cu privire la neconstituţionalitatea legii privind reducerea salariilor bugetarilor cu 25%, a declarat vineri, pentru AGERPRES, senatorul liberal Ioan Ghişe.


Potrivit acestuia, sesizarea a fost depusă miercuri cu numărul de înregistrare 2966, ea fiind semnată de 21 de senatori liberali şi 19 senatori PSD.


Sesizarea invocă faptul că reducerea salariilor bugetarilor, aşa cum este stipulată în legea respectivă, încalcă articolul 41 alineatul 5 din Constituţie care garantează caracterul obligatoriu al convenţiilor colective de muncă.


"Guvernul nu se poate imixtiona în convenţia colectivă de muncă dintre autorităţi publice locale, care au autonomie locală, şi angajaţi. Ei trebuiau să facă rectificare bugetară şi în baza rectificării bugetare, fondurile fiind prea reduse, atunci autorităţile locale să negocieze cu sindicatele şi în baza negocierii să se realizeze convenţii care sunt garantate. În clipa de faţă există contracte colective de muncă pe ramură, ori Guvernul, în această relaţie între autorităţi publice locale şi salariaţi, este un terţ. Şi în Codul Civil contractul este legea părţilor, ori nu te poţi băga tu, ca Guvern, care nu eşti parte în contract, între două părţi care au contracte între ele", a explicat Ioan Ghişe.


Sursa: Agerpres

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Activitatea Lecturile Regatul Cuvintelor de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată concursuluiTinere Condeie.
Activitatea ”Lecturile Regatul Cuvintelor” de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată celui mai longeviv concurs de creație literară pentru elevi - Tinere Condeie. Sunt invitați să citească din opera lor laureații din toate timpurile ai concursului, participanții la cenaclul...
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.