Optimal Media
Concursul Național de Literatură REȚEAUA LITERARĂ - ediția a V-a - 2019  |   DRUMUL POVEȘTILOR. PE URMELE MARILOR POVESTITORI, un proiect menit să îi aducă pe copii mai aproape de autorii români de povești  |   Prejudiciu produs statului român, recuperat  |   Crăciun Fericit tuturor prietenilor!  |   Semnarea Programului de cooperare culturală între Ministerul Culturii și Identității Naționale și Ministerul Culturii din Palestina  |  
  Accente
14.07.2010

Markó Béla anunta ca UDMR nu mai acceptă şi alte măsuri de austeritate

UDMR consideră că Executivul a adoptat deja măsurile de austeritate necesare pentru menţinerea balanţei bugetare, în consecinţă UDMR nu mai acceptă şi alte măsuri care ar duce la scăderea pensiilor sau la noi creşteri ale impozitelor, a declarat vicepremierul Markó Béla, marţi, la conferinţa sa de presă, susţinută la Bucureşti.


Preşedintele UDMR a dorit, astfel, să dezmintă speculaţiile conform cărora guvernul ar intenţiona să adopte noi măsuri de austeritate în acest an: deşi este posibil ca în 2011 unele elemente ale politicii economice să fie regândite, în acest an sarcina guvernului este să aplice cât mai eficient măsurile adoptate şi să ia măsuri eficiente de încurajare a economiei, în vederea relansării vieţii economice. UDMR consideră că măsurile de austeritate vor avea eficienţă numai dacă paralel guvernul va lua măsuri serioase de reformă vizând stimularea economiei şi dacă se va reuşi restructurarea administraţiei locale şi centrale, a menţionat preşedintele UDMR. El a arătat că după declararea reducerii pensiilor ca neconstituţională, în coaliţia s-a ridicat şi posibilitatea impozitării pensiilor, dar UDMR a respins această soluţie. Problema restricţiilor trebuie închisă, a opinat Markó Béla. Impozitarea pensiilor, mai ales a celor mici, este inacceptabilă pentru UDMR, a spus preşedintele Uniunii.


Markó Béla a arătat că deşi nu s-a discutat în cadrul coaliţiei, şi nici în UDMR, el personal consideră de analizat posibilitatea întroducerii impozitului progresiv începând din anul 2011, după cum este de acord cu impozitarea marilor averi, a celor care deţin mai multe imobile şi autoturisme de lux, deoarece în situaţie de criză este nevoie de solidaritate şi în mod deosebit de solidaritatea celor care, în decursul timpului, au acumulat venituri şi averi mari.


Preşedintele UDMR a anunţat că, în conformitate cu pachetul de măsuri al guvernului, care cuprinde şi propunerile Uniunii de stimulare a economiei, din toamnă se va desfiinţa impozitul minim şi se va demara şi creditarea avantajoasă a IMM-urilor. Pe lângă acestea, va continua reorganizarea administraţiei de stat şi descentralizarea. În acest sens guvernul reduce semnificativ numărul secretarilor de stat şi al subprefecţilor.


Optimal Media

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Activitatea Lecturile Regatul Cuvintelor de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată concursuluiTinere Condeie.
Activitatea ”Lecturile Regatul Cuvintelor” de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată celui mai longeviv concurs de creație literară pentru elevi - Tinere Condeie. Sunt invitați să citească din opera lor laureații din toate timpurile ai concursului, participanții la cenaclul...
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.