Optimal Media
Concursul Național de Literatură REȚEAUA LITERARĂ - ediția a V-a - 2019  |   DRUMUL POVEȘTILOR. PE URMELE MARILOR POVESTITORI, un proiect menit să îi aducă pe copii mai aproape de autorii români de povești  |   Prejudiciu produs statului român, recuperat  |   Crăciun Fericit tuturor prietenilor!  |   Semnarea Programului de cooperare culturală între Ministerul Culturii și Identității Naționale și Ministerul Culturii din Palestina  |  
  Accente
13.11.2010

Mark Twain in turneu in... Romania!


Cu anii multi in urma, in copilarie, cand citeam vrajit “Aventurile lui Tom Sawyer", "Prinț și cerșetor", "Aventurile lui Huckleberry Finn" am inceput sa citesc cu placere proza scurta umoristica a aceluiasi autor. Un autor inventiv, plin de forta, celebru pentru turneele sale literare in America.


Retin cateva relexii intr-o proza umoristica. Ce se intampla daca furi o paine? In America acelor ani? Iei trei ani. Dar daca furi o cale ferata? Ajungi senator!?! Am povestit de cateva ori acesta intamplare in diferite randuri si am constat ca in mentalul colectiv functioneaza foarte bine. 'IT WORKS' cum spun englezii!


Intradevar, nu se mai fura cai ferate, ca sunt depasite, dar daca privatizezi o fabrica, gen 'Republica', ajungi mare, fie dezvoltator imobiliar fie deputat. Daca 'termini' un grup industrial dintre cele de pe vremea lui 'ceasca' senatul te astepta. Acolo poti dormi linistit, ca bugetul este Ok.


De la sere, canale de irigatii, fabrici, uzine, canale, se pare ca tranzitia noastra a avut o coloratura cu adevarat bolsevica, asemeni acelor revolutionari care au topit sinele de cale ferata fiind de proveninta burgheza.


Cand in '96 premierul Ciorbea declara ca nu e nimic de furat, era evident cam 'infantil si naiv' in declaratii. Romania e inca plina de 'posibilitati'. Totul e sa fii destept. In stil pur romanesc!


Marius Th. Barna


captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Activitatea Lecturile Regatul Cuvintelor de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată concursuluiTinere Condeie.
Activitatea ”Lecturile Regatul Cuvintelor” de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată celui mai longeviv concurs de creație literară pentru elevi - Tinere Condeie. Sunt invitați să citească din opera lor laureații din toate timpurile ai concursului, participanții la cenaclul...
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.