Optimal Media
Concursul Național de Literatură REȚEAUA LITERARĂ - ediția a V-a - 2019  |   DRUMUL POVEȘTILOR. PE URMELE MARILOR POVESTITORI, un proiect menit să îi aducă pe copii mai aproape de autorii români de povești  |   Prejudiciu produs statului român, recuperat  |   Crăciun Fericit tuturor prietenilor!  |   Semnarea Programului de cooperare culturală între Ministerul Culturii și Identității Naționale și Ministerul Culturii din Palestina  |  
  Accente
10.10.2010

Mihail Formuzal este candidatul pentru funcţia de başcan (guvernator) al Găgăuziei din partea mişcării sociale

La congresul formaţiunii, care a avut loc sâmbătă, actualul lider al autonomiei găgăuze a fost înaintat unanim de către cei 911 delegaţi, informeaza Publika TV.


Cu prilejul congresului, Formuzal a făcut un bilanţ al activităţii sale în funcţia de başcan, pe care o deţine de patru ani. El s-a arătat nemulţumit de situaţia creată în administraţiile locale şi a declarat că acolo lucrează doar rude, cumetri şi naşi.


Mihail Formuzal s-a născut la data de 7 noiembrie 1959, în satul Beșghioz (raionul Ciadîr-Lunga). După absolvirea studiilor elementare (1966-1977) la Școala medie din satul natal, a fost înrolat în armată în anul 1977, în cadrul flotei militar-maritime a URSS. În anul 1979 s-a înscris la Școala Militară Superioară de Artilerie „M.V.Frunze" din orașul Odessa (Ucraina), ale cărei cursuri le-a absolvit în anul 1983. A activat apoi în cadrul forțelor armate ale URSS în diverse funcții de conducere și în noiembrie 1994 a fost trecut în rezervă, cu gradul militar de maior.


În anul 1995 devine viceprimar al orașului Ceadîr-Lunga. Între anii 1995-1998, a studiat la Academia de Administrare Publică de pe lângă Guvernul Republicii Moldova. În anul 1999 este ales primar al orașului Ceadîr-Lunga din cadrul UTA Găgăuzia, fiind reales în anul 2003.


A devenit membru al Partidului Popular Republican, in 2005, fiind ales ca președinte al Consiliului republican al partidului. Este lider al Mișcării obștești “Găgăuzia Unită”, formațiune promotoare a celei mai vehemente și acide critici la adresa Partidului Comuniștilor din Republica Moldova și a Președintelui Voronin. Partidului Popular Republican acuza guvernarea de atunci din Republica Moldova de uzurparea puterii de stat.(Foto: flux.md).


Imagini: Publika.md


Optimal Media

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Activitatea Lecturile Regatul Cuvintelor de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată concursuluiTinere Condeie.
Activitatea ”Lecturile Regatul Cuvintelor” de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată celui mai longeviv concurs de creație literară pentru elevi - Tinere Condeie. Sunt invitați să citească din opera lor laureații din toate timpurile ai concursului, participanții la cenaclul...
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.