Optimal Media
Concursul Național de Literatură REȚEAUA LITERARĂ - ediția a V-a - 2019  |   DRUMUL POVEȘTILOR. PE URMELE MARILOR POVESTITORI, un proiect menit să îi aducă pe copii mai aproape de autorii români de povești  |   Prejudiciu produs statului român, recuperat  |   Crăciun Fericit tuturor prietenilor!  |   Semnarea Programului de cooperare culturală între Ministerul Culturii și Identității Naționale și Ministerul Culturii din Palestina  |  
  Accente
15.12.2010

Monica Macovei: Fara perchezitii la Ridzi si Nastase

Europarlamentarul Monica Macovei comenteaza, pe blogul sau, votul celor 110 deputati care s-au pronuntat impotriva cererii procurorilor anticoruptie de incuviintare a perchezitiei informatice in cazul Monica Iacob Ridzi.


"In anul 2006, sub orchestrarea lui Ponta, parlamentarii din Camera Deputatilor respingeau cererea de perchezitie la locuintele lui Adrian Nastase. Cele doua cazuri sunt la fel. Ele arata determinarea majoritatii parlamentare de a bloca sau opri de tot anchetele impotriva colegilor de partid (sau de “partide”). O atitudine dominanta si constanta in cei 20 de ani postrevolutionari, care a sfidat si sfideaza dorinta oamenilor ca legile si justitia sa fie aplicate cu o singura masura pentru toti", noteaza Macovei.


Macovei considera ca, totusi, s-a schimbat ceva fata de situatia din urma cu patru ani.


"In toti acesti ultimi ani, PSD, PC, UDMR si PNL au fraternizat, public sau subteran, pentru apararea propriilor inculpati. Au vrut sa demita procurori anticoruptie, au modificat legi, au tergiversat sau blocat dosare de mare coruptie in Parlament, au vrut chiar sa desfiinteze DNA-ul. Si toate acestea pentru a-si apara propriile interese si retelele clientelare, chiar daca asta a insemnat decredibilizarea lor sau a tarii. Acum insa, pot spune ca o parte din PDL, prin votul de ieri, s-a alaturat acestei familii", mai adauga europarlamentarul.


Macovei are si propuneri: "daca se poate relua votul, sa se reia; oricum, ar trebui sa se elimine votul secret pentru cererile referitoare la urmarirea penala; apoi, doamna Ridzi ar trebui exclusa din partid (sa fim diferiti de partidul lui Nastase & compania), iar cei care au contribuit la blocarea anchetei ar trebui sanctionati. Ma gandesc ca nu cei care vorbesc despre coruptie trebuie sanctionati, ci cei care impiedica o ancheta de coruptie. Si imi doresc ca alegatorii sa ii intrebe pe alesii lor, in fiecare circumscriptie, cum au votat ieri", isi incheie materialul Monica Macovei.


Petre Craciun

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Activitatea Lecturile Regatul Cuvintelor de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată concursuluiTinere Condeie.
Activitatea ”Lecturile Regatul Cuvintelor” de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată celui mai longeviv concurs de creație literară pentru elevi - Tinere Condeie. Sunt invitați să citească din opera lor laureații din toate timpurile ai concursului, participanții la cenaclul...
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.