Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Accente
10.06.2011

Monologul lui Teodor Baconschi cu Maria Wilhelmina Josepha Antonia van Gool, ambasadorul Olandei

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, a chemat-o la discutii, joi, la sediul MAE, pe Maria Wilhelmina Josepha Antonia van Gool, Ambasadorul Regatului Ţărilor de Jos la Bucureşti.  


Baconschi şi-a exprimat dezacordul cu privire la declaraţiile recente formulate de reprezentanţii olandezi în legătură cu îndeplinirea de către România a criteriilor statului de drept. Seful diplomatiei a  afirmat că România respectă în totalitate aceste criterii, fapt certificat constant de instituţiile europene, aceasta fiind, de altfel, şi o condiţie prealabilă pentru dobândirea statutului de membru al Uniunii Europene, odată cu îndeplinirea criteriilor politice de aderare, se arata intr-un comunicat al Externelor.


Ministrul Afacerilor Externe i-a mai atras atentia ambasadorului Olandei  in legatura cu eforturile României în consolidarea statutului de membru UE, inclusiv prin continuarea reformelor în domeniul justiţiei, nu trebuie echivalate, în niciun fel, cu o punere în discuţie a respectării statului de drept.


“Ministrul Baconschi a reiterat că România a făcut progrese incontestabile şi ireversibile în domeniul reformei justiţiei şi combaterii corupţiei, aspecte certificate de mai multe evaluări ale Comisiei Europene. Partea română a indicat cu claritate că va acţiona în continuare în vederea îndeplinirii angajamentelor asumate la nivelul UE, fără a accepta, în acelaşi timp, condiţionări sau etichetări care nu au legătură cu performanţele reale ale României”, se mai arata in comunicat.


În ceea ce priveşte aderarea României la spaţiul Schengen, ministrul român de externe a solicitat ca abordarea acestui dosar să se facă respectând regulile şi cadrul actual, într-un spirit deschis şi constructiv, pentru atingerea obiectivului aderării României.


Din documentul MAE rezulta ca intalnirea a fost un monolog al lui Baconschi, comunicatorii ministerului nepunandu-ne la dispozitie nicio pozitie exprimata, cu acest prilej, si de Maria Wilhelmina Josepha Antonia van Gool.


Normal ar fi fost, pentru a nu se lasa impresia ca ministrul de Externe a vorbit singur, sa ni se spuna si ce a replicat doamna ambasador. Ca doar nu a venit la MAE doar pentru a bea cafea si a admira tablourile de pe pereti.


Optimal Media

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.