Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Accente
11.05.2012

Noblete la Garden Party, de Aurora Martin

Regele Mihai ne-a adus din nou aproape; aproape de monarhie şi aproape unii de alţii.


În jurul regelui, ca în jurul unui pater familias, ne recăpătăm sensul unităţii şi al valorilor comune; ne recăpătăm rostul. Ne amintim cine suntem, ce temeinice ne sunt temeliile şi ce demni ne sunt înaintaşii. Ne amintim că merităm respect şi datorăm respect celor de dinaintea noastră celor de lângă noi. Prea des aruncaţi în vâltoarea jocurilor unor politicieni care îşi văd doar interesele personale şi de partid, ne-am dezobişnuit să ne poarte cineva de grijă cu adevărat, aşa cum face în modul cel mai firesc şi cel mai părintesc Majestatea Sa Regele Mihai.


De aceea, petrecerea de 10 Mai de la Palatul Elisabeta are un aer de intimitate familială, chiar dacă ştii că eşti înconjurat de circa 4000 de invitaţi. Sunt invitaţi de toate vârstele, de toate confesiunile şi profesiile, din toate comunităţile, din toate colţurile ţării. Acolo, în grădina Palatului Regal, toţi laolaltă redefinsc an de an noţiunea de naţiune română. Pentru a ne reda sentimentul naţional, Regele nostru nu a trebuit să rostească discursuri măreţe. A fost suficient să apară în balcon, ca liniştea, emoţia şi o stare de maiesuoasă înălţare să se pogoare peste noi.


Imnul Regal, muzica militară, steagurile, reprezentanţii Regimentului de Gardă al MApN, demonstraţiile de acrobaţie aeriană m-au făcut să simt pentru prima dată că sărbătoresc Ziua Naţională a României!


La Garden Party nu se vine ca la un eveniment monden oarecare, chiar dacă multe dintre tabloide se limitează la a relata despre vedete şi ţinute vestimentare. La Garden Party se vine ca la un eveniment de suflet, pentru care îţi pregăteşti starea interioară şi ţinuta exterioară. Eleganţa, eticheta impusă i-au făcut pe invitaţi să se simtă altfel, să se simtă speciali, să se simtă distinşi, frumoşi…. Şi chiar erau frumoşi, o frumuseţe care venea din bucuria de a fi trataţi altfel decât în viaţa de zi cu zi.


Pentru câteva ore, Regele nostru ne-a redat din nou demnitatea şi frumuseţea şi ne-a amintit că distincţia şi eleganţa sunt trăsături care ne definesc atât de bine…


Un gând umbros mi s-a îndreptat către umilitoarele chermeze electorale cu manele, mici si bere… Ce blestem pe poporul ăsta condamnat să-şi inhibe nobleţea!


Sursa: stelian-tanase.ro/zona-libera

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.