Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Accente
20.11.2010

Nou concept strategic pentru NATO. Europa, protejată de scut antirachetă

Vineri, în prima zi a summitului NATO de la Lisabona, liderii statelor membre au convenit asupra adoptării unui „concept strategic” nou, care descrie amenințările de securitate ale lumii moderne și răspunde la ele prin instalarea unui scut antirachetă.


11 pagini are documentul care explică poziția NATO referitor la amenințările teroriste și nu numai, înlocuindu-l pe cel adoptat în 1999. Acordul reflectă dorințele statelor membre, după cum a menționat secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen.


Astfel, Turcia a obținut faptul ca numele vecinilor săi să nu fie menționat explicit ca „pericole la adresa securității NATO”. De asemenea, Germania a obținut menționarea „interesului pentru pașii pentru reducerea arsenalelor nucleare”, iar Franța a impus „obligativitatea ca NATO să rămână o alianță nucleară cât timp statele care pun în pericol organizația sunt la rândul lor nucleare”, potrivit Mediafax.


Liderul american, Barack Obama, și-a exprimat și el bucuria că aliații au ajuns la un acord "pentru a dezvolta un sistem de apărare antirachetă suficient de puternic pentru a acoperi teritoriul european al NATO şi populaţiile sale, precum şi Statele Unite", potrivit sursei citate.


Secretarul general al NATO, Anders Rasmussen, a insistat, la rândul lui, să sublinieze ratificarea de către Congresul Statelor Unite a Tratatului START de reducere a arsenalului nuclear al SUA și al Rusiei cu câte 30%. Congresman-ii republicani sunt cei care au blocat inițiativa în camera superioară a forului. (Foto: wn.com)


Optimal Media

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.